Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, april 03, 2010

Påskmiddag

Har haft en ruskig trevlig påskmiddag med familjen idag. Har dock fått en lätt vårförkylning men den känns som den går att bota. Middagen var trevlig men det är lite tröttande med god mat, vin, se till att mormor har det bra och min farmor som har ett stort hjärta men också oroar sig för att hennes gäster nte ska ha det bra och nästan överdriver värdinneskapet. Men det var iallafall trevligt. Nu ska jag strax sluta ögonen och sova. Avslutar med att bjuda på en Spotify-lista med låtar som passar till påsk.

fredag, april 02, 2010

Påskro

Jag överlevde Blåkulla-färden och är tillbaka. Har jobbat sista dagen för denna vecka och kan nu njuta av påskledighet. Känner mig mer i balans och med kontroll på saker än jag gjort hittills denna vår.De godisfria påskäggen till mina kusiner är förberedda. Valde att göra det i år av två skäl
  1. Jag tycker det ligger så mycket dubbelmoral i påskgodis-seden. Först ger man barn så mycket godis att det står ur öronen på dem, sedan tjatar man "ät inte för mycket.
  2. Jag har dålig koll på deras godissmak och när jag själv var i deras ålder tyckte jag det var tristare att få halvgott eller äckligt godis än att inte få godis alls.

Istället har jag fyllt ett ägg med rött te (som yngsta tjejen älskar) och ett nagellack i hennes favoritfärg och äldsta tjejen, som tränar mycket, får duschcreme och bodylotion i reseförpackning och nagellack. Det blir nog bra. Har också inhandlat det jag kommer bidra med i påskmiddagen delar av min släkt ska ha imorgon. Detaljer om det kan ni se i Metalmaten: Påskens mat. Har också fått mejl att min älskling landat säkert i London.

torsdag, april 01, 2010

Bortrest

Har dragit till Blåkulla. Återkommer imorgon.


söndag, mars 28, 2010

Silverhorse

Först av allt måste jag få ge er alla ett rykande färskt musiktips-Silverhorse, ett göteborgsband som spelar grymt skön bluesig 70-talshårdrock när den är som bäst, har nu äntligen fått ut sitt första album som download. Jag kommer att köpa min från CDON, men om du föredrar andra kanaler så är det bara att dra in på deras Myspace och kolla vilka kanaler du kan köpa den från. Endast en Linné-peng och du har musiken redo för hela påskhelgen.

Dagen har jag tillbringat på bio med Ravenlord. Såg "Alice i Underlandet". Det var min första 3D-film och ja, det var värt den extra tjugan. Det var fantastiskt med djupet i bilderna. SJälva filmen var grymt snygg och väldigt uppiggande för själen. Jag kom på mig själv med att sitta mitt och bara mysa i biostolen. Är du överkänslig mot Tim Burtons bildspråk så ta med en vänlig och rejäl person att hålla i handen-för det blir nästan parodiskt mycket Burton. Å andra sidan så är detta hans film. Hade Lewis Carol levt och kunnat kräva en regissör hade han krävt Tim Burton. Dessutom mycket bra skådespelare-jag fick t.o.m lite Christopher Lee:D SÅ nu är jag grymt inspirerad-filmen gör mig nästan sugen på att klä mig i vitt (då förstår ni kanske hur inspirerande den är)