Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, januari 03, 2009

Nytt år, nytt blad

Så har 2009 börjat. Pratade med en vän om nyårslöften och han sade att han inte kör med löften utan istället ett tema för varje år. Jag har bestämt mig för att nu när det nu är nystarternas tid så ska den här bloggen s a s få ett tema. Det ska bli en positiv blogg. Jag tänker utnyttja min lilla plats i cyberrymden till att lyfta fram saker som jag tycker är bra och behöver uppmärksamhet. Det räcker med den negativa energi som är i världen. Pådet personliga planet så är det att ta bort några cm från kroppen och börja hålla såpass ordning att jag slipper panikstäda innan gästerna kommer.

Mormor har hunnit fylla 85 också. Var på mottagning och det var jättetrevligt. En vän till familjen fick syn på mina tatueringar och utbrast tämligen chockad "Vad har du gjort? Vet du hur mycket det kostar att ta bort dem?" Jag svarade lugnt att de ska inte bort. Hon fortsatte "Men tänk om du ska på bal på slottet?" Jag (fortfarande lika lugn) konstaterade att då är tatueringarna mitt minsta problem för jag kommer somna av uttråkning. Är ingen balmänniska. Blev inte förolämpad, mest underhållen av det faktum att det i nådens år 2009, ska vara en tjejs högsta önskan med bal på slottet. Det finns tjejer som är lyckliga på bal (många baler åt dem) medan jag är lyckligare i metal-miljön.

Idag hade jag två kompisar på en snabb lunch. Krävde ingen ansträngning från min sida för mormor hade så mycket rester från sin mottagning att jag fick med mig mat. Jätteskönt och gott dessutom. Detaljer finns i min matblogg. S som var där har varit utomlands, i Sydafrika och på Malta, och hon var så glad att få komma hem till sin älskade svenska vinter. Jag älskar den också och förstår henne. Tycker den vita, frostiga färgskalan inbjuder till vila.

onsdag, december 31, 2008

Goth nytt år!

Så har ytterligare ett år förflutit. Ett år som började i smärta och sjukskrivning, övergick i street team-liv med Savage Heart och livet som nybliven kattägare, fortsatte med en sommar full av hårt jobb och då jag träffade Ravenlord, Göteborgsresan, under hösten då jag fick ett jobb till och lämnade det och så en vinter av arbete och förlust när farfar gick bort. Konserterna blev få-men fantastiska.Jag har träffat nya härliga vänner och mött gamla nätvänner IRL.
Mitt mål för 2008 var att jag skulle se till att njuta mer och inte bara vara arbetsam och plikttrogen. Så blev det-jag känner att jag uppfyllt det. målet för 2009 blir att fokusera på min hälsa och att jag ska bli mer ordningsam så jag inte behöver panikstäda lika ofta;)

För världens del hoppas jag att 2009 blir ett år när fokuserar på holism och låter stressen bli en sorglig dåtid. Vi är i en besvärlig tid nu men det finns också möjlighet till en nystart i detta.
Jag avslutar med att önska er alla ett Gott Nytt år med Hammerfalls "Destined for glory"