Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, juni 22, 2012

Glad MidsommarJag är ingen midsommarfirare men jag önskar er andra en Glad Midsommar!

torsdag, juni 21, 2012

Okej SabatonSedan Sabatons splittring blev offentlig så har jag så fort bilder på den sättningen dök upp ropat "Det känns fel". När jag såg det här live-klippet från Metaltown så vill jag istället ropa "Jag hade fel!"  Det ser ju ut att vara grymt live. Så får jag en biljett ses vi i oktober Sabaton!

måndag, juni 18, 2012

Kolmårdens vargar

Idag gråter biologen i mig över det som hände på Kolmården. Mina tankar går till djurvårdarens anhöriga. Jag kände henne inte men 30 år och djurälskare-det kunde ha varit jag, djurvårdare, och speciellt med vargar, var mitt drömjobb som liten. Så en tanke går till alla barn med samma drömmar som jag, som fått drömmarna naggade i kanten.

Mest är mina tankar med vargarna. Gbgmamman skriver så klokt att hur tragisk än händelsen är så har de reagerat som vargar. Det märks att hon har erfarenhet av hundar. Varg och hund är lika men skillnaden är att hunden har socialiserats med oss i tusentals år, både genetiskt (vi har valt de djur som har haft lättast att anpassa sig till oss) och socialt. Det sociala är också en viktig punkt i detta. Till skillnad från mänskliga vänskapsrelationer har en vargflock alltid en stark hierki. Med jämna mellanrum testar de sin plats i hierarkin. Vad som har hänt här lämnar jag åt mer aktiva erfarna biologer att avgöra, men som en ren privat spekulation kan jag tänka mig att något sådant har hänt här.

Gbgmamman skriver också att hon är förvånad att sådant här inte händer oftare. Jag är inte förvånad vad gäller vilda vargar, de vill ju helst slippa ha kontakt med oss, men när det gäller djurparksvargar så tycker jag inte att de fall som dokumenterats i Kolmården är så anmärkningsvärt. Har ingen erfarenhet av varg, men jag uppvuxen med hund, och människors brist på hundvett gör mig mörkrädd.

Jag lyssnade på presskonferensen, och det verkar som att Kolmårdens personal tänker långsiktigt och jag hoppas att de fortsätter handla med sunt förnuft och biologisk kunskap som ledstjärnor. Vad gäller alla oss som inte kan påverka Kolmårdens rutiner så ser jag en sak vi kan göra-se vilda djur som vilda djur, och förmänskliga inte deras beteende. Låt oss göra det som en homage till den förolyckade djurvårdaren.

Och till alla er varghatare som tänker använda detta som ett argument i vargdebatten, SKÄMS och lyssna på den här låten.

The force is strong with this oneJag tycker att vi inleder veckan med att hålla tummarna för en 7-åring med stora tankar. Max Page, som spelar Darth Vader i den charmigaste bilreklam som har gjorts, har genomgått en operation för att råda bot på ett medfött hjärtfel. Inte nog med att han och hans mamma skrivit en "Kan göra-lista" för att fokusera på vad han kan göra, bl.a har de sett till att ha positiva saker framme hemma, han är också ambassadör för sjukhuset där han opererats och peppar andra barn som har en sjukhusupplevelse framför sig med orden:

– Om du använder din kraft och drömmer stort kan du uppnå allting. Vi kanske är små men vi är allsmäktiga.
Må kraften vara med dig, Max!

söndag, juni 17, 2012

Veckans Söderbergare

Det har varit stiltje i veckans Söderbergare men nu kickar vi igång igen. Jag har bara en punkt och det är att jag köpte mina nya roliga sommarskor second-hand på Tradera istället för att köpa ett par nya.
Med det sagt lämnar jag över till Rickard Söderberg själv:)

Ännu ett skäl att vara glad att jag är hårdrockare

Kultur%20och%20n%C3%B6jespanelen%20dyker%20ned%20i%20veckans%20rubriker

Tittade på "Nöjespanelen" på Tv4:s Nyhetsmorgon och de pratade om festivaler bl.a. om det svåra i vilken ålder man ska vända sig till. Kommentaren kommer att 40-åringar skulle känna sig som fula gubbar när de tittar på samma konsert som en 14-åring. Kom på mig själv med att längta tillbaka till Sweden Rock och Maiden Ullevi, där 13 åringar och 53-åringar samlas med ett fokus-musiken. Det är en sak jag älskar med hårdrocken, vi ger tusan i din ålder så länge du levererar.