Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, maj 25, 2013

Över Grönan de härskar-Sabaton på Gröna Lund!


Så var min utomhus-konsertsäsong (säg det med munnen full av plastkulor ;) ) 2013 igångsparkad med bomber och granater. Har muttrat ett par år om att Gröna Lund borde boka Sabaton. I år kunde jag sluta muttra för de var där. Första gången jag såg Sabaton utomhus sedan 2009, men ännu mer historiskt, första konserten med Goron.

Vädret kunde ha varit bättre, gråmulet och med enstaka regndroppar är inte det ultimata konsertvädret men det stoppar varken Sabaton eller publiken. Jag vågar säga att den hårdrockspubliken var en av de bästa jag har sett på Gröna Lund, endast Pain 2010 är i närheten. De sjöng, de headbangade och de startade körer, oavsett om det var pyrotekniken Pyro-Per som hyllades (han fick en applåd eftersom han för en gångs skull syntes), ABBA (Sabaton var stolta att dela scen med våra svenska legender) eller 7-åringen som fick komma upp på scen på sin första metal-konsert så hyllades de med en taktfast talkör. Pyro-Per var väl värd sin hyllningskör, för pyrot var enkelt men snyggt.

Setlisten var en något nedkortad variant av konserten i oktober, med tyngdpunkt på "Carolus Rex", vilket jag gillar. Några kanske saknade "Attero Dominatus" men jag kan tycka att låtar mår bra av att vila sig. Min personliga höjdpunkt var att äntligen få höra "Lejonet från Norden" live på svenska för första gången.

Jag avslutar med två foton från kvällen.onsdag, maj 22, 2013

Veckans Söderbergare


  • Kommenterat Emma Danielssons modeblogg i Expressen och ifrågasatt hennes skrivande om flygresor (tycker inte att det är helt problemfritt att skriva om 2 lååånga flygresor på några månader utan reflektion)
  • Har utökat listan över saker jag bara köper ekologiskt med paprika och vindruvor
  • Både dagens lunch och gårdagens middag har varit veganska 

Tack för musiken och vila i frid, Trevor!

Uriah heeps basist Trevor Bolder har förlorat kampen mot cancer, endast 62 år gammal. Förutom sina år i Uriah Heep så var han också basist hos David Bowie. Lite extra sorgligt är att han för bara några månader sedan hoppades att snart vara tillbaka i Uriah Heep igen.

Uriah Heep tillhör mina favoriter bland brittiska 70-talsband, så det var riktigt tråkigt att höra. Jag tackar Trevor för musiken med ett klipp från när jag och Do Glatem såg dem för ett år sedan, med deras största hit "Easy Livin'".


söndag, maj 19, 2013

Eurovision och mysdag på Skansen

Det har ju varit tävlings-tema här i Sverige denna helg. Det har tävlats i musik och i sport. Jag spenderade lördagkvällen hos Goron, där vi åt hämtmat (vego-sushi för min del, mycket bra eurovision-mat) och tittade på Eurovision. Goron var ett mysigt sällskap och vi röstade till och med. Där gick dock smakerna isär, jag röstade på Island och Goron på Grekland. Vill ni ha en fantastisk sammanfattning av twittrandet under festivalen gå in och läs hos Rickard Söderberg.

Idag föreslog Goron att vi skulle ta en tur till Skansen tillsammans:) Jag har den senaste tid märkt att för mycket softande gör mig både rastlös och såsig så jag hakade gärna på. Det var perfekt väder, lite mulet (vi fick några droppar regn på oss) och behagligt men inte för varmt. Dessutom har många av djuren förökat sig, så vi led båda av sötchock-vildsvin är bedårande som kultingar, och Goron muttrade att han nu inte kan äta viltmästarskav efter att ha sett små renkalvar.


När jag var liten var höjdpunkten med Skansen-besök Akvariet och det var det nu också. Fick närkontakt med lemurer, de små rackarna drog i mitt kamerafordral och en av deras långa svansar strök över mitt huvud. Det var härligt att få visa Goron den aspekten av min värld, och han tycker att det är kul att jag kan en del. Stiftade bekantskap med två favoritdjur mandarinfisk och blå pilgiftsgroda, båda så vackra att det är svårt att tro att de är verkliga.

Hemma igen var det hockey-VM och för första gången tog Sverige VM-guld på hemmaplan. Kul, extra roligt eftersom den officiella låten i år framförs av The Poodles. Så för att fira guldet har jag bytt färg i bloggen och avslutar med just "En för alla för en" av The Poodles.