Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, maj 19, 2013

Eurovision och mysdag på Skansen

Det har ju varit tävlings-tema här i Sverige denna helg. Det har tävlats i musik och i sport. Jag spenderade lördagkvällen hos Goron, där vi åt hämtmat (vego-sushi för min del, mycket bra eurovision-mat) och tittade på Eurovision. Goron var ett mysigt sällskap och vi röstade till och med. Där gick dock smakerna isär, jag röstade på Island och Goron på Grekland. Vill ni ha en fantastisk sammanfattning av twittrandet under festivalen gå in och läs hos Rickard Söderberg.

Idag föreslog Goron att vi skulle ta en tur till Skansen tillsammans:) Jag har den senaste tid märkt att för mycket softande gör mig både rastlös och såsig så jag hakade gärna på. Det var perfekt väder, lite mulet (vi fick några droppar regn på oss) och behagligt men inte för varmt. Dessutom har många av djuren förökat sig, så vi led båda av sötchock-vildsvin är bedårande som kultingar, och Goron muttrade att han nu inte kan äta viltmästarskav efter att ha sett små renkalvar.


När jag var liten var höjdpunkten med Skansen-besök Akvariet och det var det nu också. Fick närkontakt med lemurer, de små rackarna drog i mitt kamerafordral och en av deras långa svansar strök över mitt huvud. Det var härligt att få visa Goron den aspekten av min värld, och han tycker att det är kul att jag kan en del. Stiftade bekantskap med två favoritdjur mandarinfisk och blå pilgiftsgroda, båda så vackra att det är svårt att tro att de är verkliga.

Hemma igen var det hockey-VM och för första gången tog Sverige VM-guld på hemmaplan. Kul, extra roligt eftersom den officiella låten i år framförs av The Poodles. Så för att fira guldet har jag bytt färg i bloggen och avslutar med just "En för alla för en" av The Poodles.

 

4 kommentarer:

Lesthi sa...

Lemurer är så underbara :D

CrimsonAnna sa...

@Lesthi-Det är de=) Jag kan se att vi är släkt. Den arten jag har fotograferat kallas också för kattlemur, och de rörde sig lite som katter bland besökarna.

Queen of Kammebornia sa...

Så himla underbart söta!

CrimsonAnna sa...

@Queen-Ja det är de=)