Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, maj 16, 2013

Hårdrocks-härlighet, och lite saknad

Även om det inte har märkts i bloggen så har jag känt att jag har utstrålat lite mycket negativitet senaste tiden. Bestämde mig för att blogga mer om saker som är positivt, nämligen metal.

Det blir mycket Apocalyptica. De har släppt en video till sången "Psalm" som medlemmen Perttu Kivilaakso spelat in på Sibelius-akademin i Helsingfors (där förövrigt även Tarja Turunen är utbildad). Lyssna på det här så kommer ni att förstå varför cello är drottningen av stråkinstrumenten för mig.

Europas hårdaste cellister har inte bara släppt en musikvideo, nästa år tänker de ge sig ut på turné med en orkester samt delta i en Wagner-hyllning. Det låter helt underbart, kombinationen klassisk orkester och metal är balsam för själen, manna från himlen och alla andra njutningsklyschor det går att komma på. Tyvärr verkar turnén inte komma till Sverige. Det kanske är dags att besöka vårt östra grannland ;)

På tal om hårdrockshärlighet-idag fyller Tony Kakko i Sonata Arctica 38 år. Inte långt kvar tills jag ska se och lyssna på honom och övriga bandet för andra gången i år.  Det kommer dock alltid var a en dag med lite svärta i, då det idag är 3 år sedan den lille mannen med den stora rösten, Ronnie James Dio, trädde i hårdrockens Valhall. Läs gärna den fina hyllningen på Metal!
P.S. Eurovision Song Contest i all ära, men det här är en musiktävling i min smak.

5 kommentarer:

Chief Rebel Angel sa...

Tack för länkningen!

CrimsonAnna sa...

@Chief Rebel Angel-Varsågod=)

Hanneles bokparadis sa...

Trevligt.

Lesthi sa...

Jag håller med dig, Galactic Song Contest verkar mycket intressantare :D

CrimsonAnna sa...

@Lesthi-Eller hur? Och inse vilken skön tv-händelse det hade kunnat bli. Jag avstod dock från att rösta, jag kan helt enkelt inte välja =)