Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, november 21, 2012

Joacim Cans och Kee Marcello gör musikal

Nej, jag har inte tjuvsmuttat på glöggen. Nämnda herrar ska göra "Rock of ages" på Chinateatern i Stockholm. Jag är lite förvånad, men jag tror att det kan bli ganska kul. Nu vet jag ju inte om det kommer att bli en svensk version där de petar in svenska låtar, eller om det blir originalversionen. Men, ärligt talat, jag tycker faktiskt detta är coolare än Melodifestivalen, detta har ju verkligen med musik att göra (Sorry Christer Björkman, men i mina ögon är Melodifestivalen ren tv-underhållning idag). Dessutom gillar jag att de tar in riktiga rockers. Klicka dessutom på länken och lyssna på vad Joacim säger om likheten mellan musikal och hårdrock.

Till alla er muttrande rockers som tycker att "Så här får inte hårdrockare bete sig" så säger jag att får är snälla djur på Gotland som säger bä. Vi vet ju att hårdrockare är världens bästa musiker. Det är bara bra att resten av världen får se det.

tisdag, november 20, 2012

Jag har vissnat...

...kombinationen, pms, november, inga pengar och dessutom det tunga i behöva se en nära anhörigs åldrande på nära håll kräver sin tribut. Dock är det ingen depression, eftersom det finns saker som känns roliga. Den totala hopplösheten har den goda smaken att hålla sitt fula tryne borta.

Jag ser dock the silver lining. Lönen är inte långt borta, pmsen har ett slut och jag jobbar på att återta november. Lösningen just nu heter vänner (som stöttar mig) och träning. Jag rensar också bort tv-program och bloggar som inte gör gott för själen.

Hur gör ni för att orka när saker är jobbiga?

söndag, november 18, 2012

Söndagsfrågor

Queen of Kammebornia tog tacksamt emot min award och utmanade mig med 11 frågor. Egentligen ska man välja 11 stycken och hitta på nya frågor till dem men jag gör som Pia (som ju Kammebornias drottning heter) och låter den som vill svara:)


Mitt motto: "Winter is coming" 
Favoriten: Min fina ljuslykta i form av en dödskalle och så katterna.
Älskar att tillbringa en eftermiddag: I Do och Lady Glatems soffa. I sällskap med min potentiella karl. Gjutandes ljus hemma.
Saknar: Mamma. Ibland ansvarslösheten när jag bodde hemma (fast sistnämnda går över. Det är roligt att vara vuxen).
Vill göra jätteofta: Hänga med mina vänner:) Gå på konsert:) 
Tycker om som jag inte trodde jag skulle gilla: Tro det eller ej, men hårdrock :) Sedan fick jag en vit tekopp med rosor i julklapp av mina kusiner förra året. Vid första anblicken är det inte min stil men jag älskar den.
Bakar: Saffransskorpor till jul och lakritsmaränger. Vill baka oftare.
Somnar: Vaktad av Lucifer.
Favoritparfym: Använder inte parfym men älskar nästan allt som Lush har gjort.
Har jag svårt att låta bli att bläddra i om den ligger framför mig: Drömhem och Trädgård. Illustrerad Vetenskap. 
Tackar aldrig nej till: Te ;) Lakrits. Kladdkaka. 
Längtar till: Nästa lön. Adventstid-längtar efter att pyssla. Sweden Rock.
Vill tipsa om: Moonlight, Clipper-te, Ekolådan, Sonata Arctica
Så stolt så jag håller på att spricka: Över min kompis Icka som kämpar på trots allt hon har råkat ut för. Över mig själv som i år för första gången satte gränser och inte glömt att ta hand om mig själv.