Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, september 12, 2009

Konserter på G!

Icka har helt rätt-jag valde den gröna skivan-tycker den färgen är snyggaste till äppeldesignen och titeln på skivan:)Har dessutom en anledning att vara tokglad-missade Dio för två år sedan när han spelade i Stockholm. Har sedan dess muttrat om detta och sagt att jag SKA se Dio innan jag dör. Den 9/12 spelar han på Debaser Medis och jag har bokat biljett! Känns bra så just nu ser mitt konsertschema för höst och vinter ut så här:
  • W.A.S.P 5/11
  • DIO 9/12
  • Sonata Arctica 15/12 (ska boka biljetter)

Vi får väl dessutom se vad Europe kommer ha för sig i december. Det har pratats om Skandinavien-turné i december och det vore inte fel.

torsdag, september 10, 2009

Haru köpt tagg-äpplet eller?


Man kunde ju tro att jag skulle ha haft en dålig dag igår, med tanke på att mitt oturstal är just 9, men icke. Det blev riktigt bra. Började dagen med att, efter att ha haft tvättstugan, åka till Bengans eftersom Europe signerade sin nya skiva där. Jag hade flyt och hamnade långt fram i kön som ringlade sig runt hörnet-dessutom bredvid en mycket trevlig tjej som hjälpte till att passa min plats och fixa affisch till mig-läser du detta så tack igen. Det är ju lite speciellt att befinna sig i samma rum som legender men när allt kommer omkring är de ju också människor med blodomlopp och känsloliv. Antar att man får vana efter 16 miljoner sålda plattor för det gick undan i flygande fläng när de skrev-nästan lite för fort för jag vill gärna följa mitt skivkonvolut från medlem till medlem-nu hamnade det väldigt fort borta vid slutet av bordet, blev nästan lite löpande band. Men jag kan förstå att de gör så-det löper snabbare och då får fler chansen. Kul var det iaf-även om silverpennorna de skrev med var busiga. Jag noterade att Herr Tempest kladdade på bordet. Ni som vill se hur det gick till kan kika in på Europes blogg varifrån jag lånat bilden. Efter signeringen hoppade jag på pendeln till Södertälje och hade en myskväll med Ravenlord. Det behövde jag-han är aldrig fel.
Rubriken är min Vapensysters fråga dagen innan. Det är onekligen ett träffande smeknamn på albumet. Tycker omslaget är vrålsnyggt. Vilken färg tror ni jag valde?

måndag, september 07, 2009

Bröllop och återhämtning

I lördags var det bröllop. Ravenlords halvsyster gifte sig och det var ett mysigt och avspänt bröllop på en gammal raggarklubb i min hemkommun (mitt ute på bondvischan enligt Ravenlord). De charmiga och trevliga bröllopsgästerma fick t.o.m uppleva den sällsynta synen att se mig och Ravenlord dansa-egentligen inte min grej men så gulligt att han bjöd upp.Som helhet lyckat och extra roligt att träffa Ravenlords släkt.

Idag jobbade jag för sista gången på fem dagar-de dagarna kommer att bli välbehövlig återhämtning. Har varit, inte deprimerad, men lite nedstämd senaste veckan så jag tror att vila och lugn kommer lyfta upp mig igen.

Veckans måndagsmetal blir från Europes kommande platta "Last look at Eden" som jag förövrigt kommer investera i. Låten heter "New love in town" och är skriven om Joey Tempests son.

söndag, september 06, 2009

Fel 80-tals revival

Voj voj! Läste denna artikel i Aftonbladet om 15-årige Zeb som inte fick gå klädd i corpse paint-inspirerad stil på skolfotot för att fotografen trodde klätt ut sig. Jag får känslan att antingen har Siewert Öholm ny karriär eller också har våra attityder flyttats 25 år tillbaka i tiden.
Det var inte riktigt såhär jag trodde 80-talet skulle komma tillbaka. Ärade fotograf-jag rekommenderar ett studiebesök på Helgon, Shock eller valfri Marilyn Manson-konsert. Alternativt studie av mina gamla skolkataloger-det fanns betydligt värre saker där. Och Zeb-stay metal!

*Tillägg efter diskussion med söt och förnuftig schlagertjej-alla ni som tänker som Anna Ekelund ger uttryck för i sin blogg, ni missar väldigt många härliga och goa människor. Och det vill man ju inte göra. Hårdrocks/goth-världen har några av världens mysigaste människor. Hårdrocksgrabbar är ofta hårda och läskiga utanpå men varma och goa inuti. Missa dem inte för att de har läder och nitar på sig.