Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, april 06, 2013

En liten paus från måndagsvärlden

I torsdags rymde jag ut till Death Mountain, Gorons hem, ett tag. Vi kände oss lite trötta och slitna och vet att vi mår bättre i varandras sällskap. Så han plockade upp mig och vi begav oss till death mountain. Jag lärde honom att laga snabba spenatpastan och han åt sin första veganmåltid med uppriktig nyfikenhet och sade att det var gott, även om han var ovan vid tofu. Lika stor succé som första pastarätten vi lagade tillsammans blev det inte, den lagade han igen några dagar senare. När vi myst klart skjutsade han hem mig.

Det som känns så skönt med vårt förhållande är att vi tar oss tid att ses, om det så är några minuter när han skjutsar hem mig eller som i torsdags, att "bara" äta middag ihop. Det är en skillnad mot tidigare relationer jag har haft, vi är en del av varandras liv, istället för att leva paralella liv. Den grejen har jag gjort och är klar med. Det känns väldigt bra detta, även om jag aldrig har varit med om någon liknande=).


fredag, april 05, 2013

The quest-ett ögonblick av realism

Det var ett tag sedan jag skrev om The quest. Den har hamnat i skymundan lite under den knappa månad som jag och Goron varit tillsammans, och saker känns mycket lättare tillsammans med honom. Han bidrar ju med något som jag inte är bortskämd med, att ha någon som tar hand om mig. Det är otroligt skönt eftersom jag är van att behöva ta hand om mig själv.

Nåja, tillbaka till the quest. En del saker flyter av sig själv i och med Gorons ankomst, men vissa saker är fortfarande ett himla pyssel. Följande saker går allt bättre:


  • Att ta tag i grejer. Steget mellan tanken "Jag borde göra X" och att resa sig ur soffan och göra det blir allt kortare
  • Jag har lite för lätt att oroa mig för saker-men jag blir inte handlingsförlamad av det längre. 
  • Börjar hitta tillbaka till tjejen som lagar sin egen nyttiga mat och gör matlådor.
  • Har tagit upp det sköna i att varva ner med tända ljus igen
De här grejerna behöver jag dock jobba på

  • Jag kan inte för mitt liv begripa vart tiden tar vägen mellan att jag vaknar och går till jobbet när jag jobbar helg.
  • Har fortfarande ett förbaskat sötsug :P
Så "The quest" goes on.

Nästa inlägg kommer att handla om kärlek och efter det kommer det att handla om något som händer för länge sedan i en galax långt långt borta...

onsdag, april 03, 2013

Post-påsk inlägg

Nu har ännu en påsk förflutit. Den började med jobb skärtorsdag och långfredag. Tyvärr var jag trött och sliten så det tog rätt mycket på mig. På påskafton hämtade Goron upp mig och vi åkte hem till honom. Påsk är ju vår första högtid tillsammans (Alla hjärtans dag var vi fortfarande trevande dejtare) och det var mysigt. Jag kan ha nämnt det här tidigare i bloggen, men jag är ju van vid att fixa saker ensam, så det är mysigt att ha någon att höra till, på något sätt.


Mitt påskägg. För er som undrar är det planeten Kamino från "Star War Wars Episode 2: Attack of the clones". Vi håller på att kolla alla sex "Star Wars"-filmerna och jag råkade nämna att Kamino är en av mina favoritplaneter. Den innehåller ett litet lego-skepp som jag ska bygga ihop =)


Gorons påskägg innehåller lite symbolik. Jag lade i Ahlgrens bilar, som han älskar, skumsvampar och så hårda godisarna cross checking som han ville prova (passande eftersom han gillar hockey) och så en liten kaka ekologisk och fairtrade-choklad. Tanken var lite att ha smaker från våra världar som nu börjar förenas. Lade i en biobiljett också efter att bilden tagits.

Söndagen träffade jag familjen. Dels pappa och dels mina tre äldsta kusiner, som samlats från norr (Skellefteå) och söder (Malmö) för påskmiddag hos farmor. Det var trevligt-och som alltid (nästan lite för) mycket mat, för min farmors fasa är att ingen blir mätt. Nu väntar iaf ett hälsosammare liv. Du vet att du har firat en svensk påsk när du längtar efter spenat och blomkål ;)