Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, april 03, 2013

Post-påsk inlägg

Nu har ännu en påsk förflutit. Den började med jobb skärtorsdag och långfredag. Tyvärr var jag trött och sliten så det tog rätt mycket på mig. På påskafton hämtade Goron upp mig och vi åkte hem till honom. Påsk är ju vår första högtid tillsammans (Alla hjärtans dag var vi fortfarande trevande dejtare) och det var mysigt. Jag kan ha nämnt det här tidigare i bloggen, men jag är ju van vid att fixa saker ensam, så det är mysigt att ha någon att höra till, på något sätt.


Mitt påskägg. För er som undrar är det planeten Kamino från "Star War Wars Episode 2: Attack of the clones". Vi håller på att kolla alla sex "Star Wars"-filmerna och jag råkade nämna att Kamino är en av mina favoritplaneter. Den innehåller ett litet lego-skepp som jag ska bygga ihop =)


Gorons påskägg innehåller lite symbolik. Jag lade i Ahlgrens bilar, som han älskar, skumsvampar och så hårda godisarna cross checking som han ville prova (passande eftersom han gillar hockey) och så en liten kaka ekologisk och fairtrade-choklad. Tanken var lite att ha smaker från våra världar som nu börjar förenas. Lade i en biobiljett också efter att bilden tagits.

Söndagen träffade jag familjen. Dels pappa och dels mina tre äldsta kusiner, som samlats från norr (Skellefteå) och söder (Malmö) för påskmiddag hos farmor. Det var trevligt-och som alltid (nästan lite för) mycket mat, för min farmors fasa är att ingen blir mätt. Nu väntar iaf ett hälsosammare liv. Du vet att du har firat en svensk påsk när du längtar efter spenat och blomkål ;)

15 kommentarer:

Christofer sa...

Visst, Kamino är väl ett ganska häftigt ställe men resten av Attack of the Clones är ju världens värsta skräp. Filmhistoriens sämsta kärlekshistoria och Anakin Skywalker framställs som världens grinigaste tonåring.

CrimsonAnna sa...

@Christofer-Jag ser helt klart vad Anakin ser i Padmé, men vad hon ser i Anakin är "beyond me". Angående grinig tonåring, vem är inte grinig i frigörelseprocessen?

Christofer sa...

Ja man undrar ju verkligen varför Padme ens överväger att hänga med Anakin. Speciellt efter att han har grinat ur sig att han har slaktat en hel by med Sandfolk.

Visst, dom flesta tonåringar är väl lite griniga titt som tätt men Anakin är ju extrem. Allt han gör i AOTC är ju i stort sätt att klaga och grina. Förutom när han slåss mot CGI-robotar vill säga.

CrimsonAnna sa...

@Christofer-Jag förstår iofs hans känsloutbrott i och med att jag miste min mamma i ung samma ålder (jag blev dock hårdrockare istället för att slakta en hel by). Min känsla för Anakin (trots allt gillar jag grabben, han växte ju upp till en av historiens coolaste filmkaraktärer) är ung, lättpåverkad kille som hamnar i fel händer.

Christofer sa...

Hmm ja men samtidigt så är han ju under jedirådets "paraply" så att säga. Dom borde ju ha misstänkt att något var fel innan det var försent. Istället så framställs rådet som naivt och helt ovetande om sin omgivning. Dom om några borde ju ha fattat att Palpatine var ett ruttet äpple och kanske inte rätt människa för Anakin att hänga med. Det lustiga är ju också att "förvandlingen" från Anakin till Darth Vader går så fort i Episode 3. Känns verkligen som om att Lucas hade bråttom med att knyta ihop säcken i trean när han egentligen skulle låtit förvandlingen pågått under hela prequel-trilogin och blivit mer som det Obi-Wan snackade om i Episod 4. Att han långsamt blev förförd, inte att Palpatine sa "jag vet ett trick som kan rädda livet på Padme" och Anakin svarar "Jaha vad bra, då går jag över till den mörka sidan" (grovt förenklat men inte så långt från sanningen).

Oj jösses vad jag svamlade iväg. Ja ja, så är det när man är ett gammalt SW-fan som är besviken på dom nyare filmerna. :)

CrimsonAnna sa...

@Christofer-Fast börjar inte förvandlingen redan i AOTC-när Anakin börjar gnälla om att Obi-Wan håller honom tillbaka. Det känns ju som att Palpatine snappar upp signalerna innan Obi-Wan gjorde det. Kanske borde rådet ha låtit Obi-Wan fokusera mer på Anakin istället för att åka galaxen runt.

Jag känner att det vore läge för ett inlägg om Star Wars.

Christofer sa...

Ja Star Wars-inlägg är aldrig fel. Finns så otroligt mycket man kan diskutera om dom filmerna, även om jag nog är ganska enkelriktad när det gäller Episod 1-3. Finns inte mycket i dom som jag tycker är bra.

CrimsonAnna sa...

@Christofer-Då får det bli ett Star Wars-inlägg. Som min vän Darth säger om episode 1-3 "Det är en del av sagan".

Masa Sahlqvist sa...

Tycker man ska ta Star Wars för vad det är, barnfilmer. Grymt bra och häftiga barnfilmer, men barnfilmer :)

Och som barnfilmer betraktat tycker jag att Episode 1-3 är ganska bra ändå :)

CrimsonAnna sa...

@Masa-Jag håller inte helt med dig, Masa. Jag tycker att episod 1 är den enda star wars som kan klassificeras som barnfilm. Tror lite problemet är just att 4-6 är gjorda för vuxna och episod 1 kom och var mer barnvänlig.

Jag fick just tips på en sak till att ta upp i mitt star wars-inlägg.

Christofer sa...

@Masa: Håller inte med jag heller (surprise!). Att Episod 1-3 skulle vara riktade till barn är bara något George Lucas hittat för att kunna ursäkta hans undermåliga filmer. Ta t.ex. alla utdragna scener i senaten där dom diskuterar handelsblockader m.m. Eller alla scener där folk sitter ner (tänk på hur mycket folk sitter ner nästa gång ni tittar på E1-3, helt sjukt!) och bara pratar. Eller kanske värst av allt, dom scener som är direkt barnförbjudna: Darth Maul huggs itu, Anakin hugger huvudet av sandfolk, Anakin blir av med ben och armar för att sedan ligga och brinna. INTE särskilt barnvänligt.

Linn sa...

Får verkligen känslan av att ni två hittade rätt, när ni hittade varandra! Fina, fina påskägg valda med tanke och omtanke.

CrimsonAnna sa...

@Christofer-Just hela handelsblockads-handlingen tog jag upp när Episod 1 dubbades. Inte är det barnfilm direkt. George Lucas lär ha gjort filmen för sina barn. Det tror jag är hans stora misstag.

@Linn-Ja, det känns verkligen så. Hade inte ens nämnt för honom att jag blivit lite sugen på att bygga lego igen. Det är något speciellt detta :D

Masa Sahlqvist sa...

Hihi, alla tycker vi olika ;)

Men jag säger bara R2/D2, C3P0 och Yoda. För att inte tala om Ewokerna :)

Grymt bra filmer i alla fall!

CrimsonAnna sa...

@Masa-det är väl att som krävs av en film. Att den är bra.

Det andra du säger i din kommentar kommer jag att bemöta i Star Wars-blogginlägget =)