Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, juni 24, 2009

En underbar vanlig dag


Söta Bianca som jag träffade idag

Första riktiga högsommar dagen så idag var det skjortklänningen på som gällde. Åkte ut till de södra delarna av Stor-stockholm för att fika med en kompis. Det är som alltid skönt att åka ut till hans sköna svart-inredda lägenhet och bara vara. Han hade gjort en mycket snygg sak med att tapetsera en vägg med musiktidningar. Coolt och grafiskt. I övrigt var det som det ska vara: avspänt, gott jordgubbs-te och mycket söta katter. Han har två perserkatter, och det är så kul att träffa de-för det är ett släkte för sig. Helt olika huskatter i mimik och ljud. Bara det bräkande jamandet och andra lustiga läten de har för sig.
Coola Heyli lottar ut ett jättesnyggt armband på sin blogg. Man får själv välja ord och jag har valt ordet LIVE, både för att minnas att leva, inte bara vara vid liv, och som hyllning till musiken.
tisdag, juni 23, 2009

Goda nyheter!

God nyheter för alla oss som gillar hårdrock med klassiskt 70-talsstuk. Silverhorse har gått in i studion för att spela in sin första skiva. Jag lovar att hålla koll på detta och berätta vad jag får reda på allteftersom. Det ryktas om att fler än göteborgarna kan få dem i höst.

måndag, juni 22, 2009

Monday monday

Vaknade tidigt imorse så jag gick upp och tog det lugnt. Börjar komma ner i varv nu efter jobbvåren och det är så skönt. Börjar dessutom få struktur på saker och ting. Var lite stirrig i helgen med det känns skönt- Passade på att chatta med H.E.A.T på TV4.se. Frågade hur de definierar att vara metal. Fick ett klockrent svar "Man gillar musikstilen och står för den". Är lite lätt kluven till H.E.A.T-tycker de är helt okej rent musikaliskt men det finns många band det vore roligare att få se i media.

Såg en ruggigt bra dokumentär på SVT igår. "Metal-a headbanger's journey" av Sam Dunn. Det är inte ofta man ser hårdrock skildras och känslan blir "Precis så känns det". Se den-den finns på DVD också.

Igår var det AC/DC på Ullevi-jag var inte där men det får bli veckans måndagsmetal ändå. It's a long way to the top if you wanna rock n roll!


söndag, juni 21, 2009

Midsummer's night's metal

Nej, mina vänner blev ingen sill och stång för mig på midsommar. Istället blev det Stockholms pub nummer 1-Pub Anchor i ett av de bästa sällskap man kan vara i. Dagen började lite lustigt för jag tog pendeln 30 minuter för tidigt*asg*. Det gjorde dock inget för jag mötte min äldsta vän som var på väg hem från ett bröllop så jag fick se henne uppklädd-hon har gått ner massor i vikt och det är häftigt att se henne ha blommat upp. Pga signalfel fick jag vänta lite extra på Ravenlord och han var lite mörbultad men det var värt väntan. Vi käkade middag på ett café i stan med grymt sköna stolar. Efter det och lite parkmys så mötte vi upp min vapensyster och Långe P för att ta oss vidare mot Anchor.

Undrens tid är inte förbi-jag drack en Mariestad export (ljus lager) och fann den riktigt njutbar. Ni som läser bloggen vet ju att min åsikt är "Beer should be dark" men den var ruskigt god. Ordningen återställdes dock senare då Ravenlord bjöd mig på en Guiness. Vi hade en mycket trevlig kväll-från att vi träffades till min och Långe P:s allsång på tåget hem-kul att hitta någon som uppskattar stor humor

På midsommardagen blev det släktbesök och det var trevligt. Fick en riktigt snygg vaxduk i present-svart med döskallar.
Det har som helt varit en mysig helg även om jag varit lite överkänslig och frånvarande på slutet-tror det beror på hormoner och att jag håller på att gå ner i varv-mitt humör har en tendens att dippa då. Som tur är har norra Europas goaste vänner(mina) tagit hand om mig.