Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, januari 19, 2013

Välkommen:)

Medan jag ny står här, redo att börja min quest, så tar mig tid att välkomna Baby Glatem, Do och Lady Glatem, som föddes i förrgår. Jag fick veta det idag =) Som traditionen bjuder så har de fått välja en låt och det blev Queenrüches "Child of fire" , mycket passande eftersom 2013 års element enligt kinesisk astrologi är eld.


fredag, januari 18, 2013

The quest begins

De senaste dagarna har jag varit nere, sliten och trött, så till den grad att mina vänner har sagt att det är olikt mig. Har också känt en släng av neofobi och att jag har varit trött på att vara trött. Har talat med vänner om detta och fick rådet att "Se det som ett äventyr. Då går det över och du kan lära dig från det". Fick också rådet att föra någon form av dagbok om det. Jag bestämde då att blogga om min resa bort från sorg och bedrövelse och till någon form av balans. Eftersom jag gillar ordet "quest" så har jag döpt de inläggen som kommer att handla om detta till just det. 
Vad handlar då min quest om?


  • Att hitta balans och struktur i mitt liv, och skaffa mig långsiktigt bra vanor
  • Att röra om lite i energierna och bereda plats för en positiv förändring
  • Hitta tillbaka till mig själv och vem jag är och vad jag vill
  • Att bearbeta sorgen.
Vad gäller den sista punkten så är den en röra av sorg, lättnad och ilska. Det finns människor i mitt liv som verkar ha glömt att jag har blodomlopp och känsloliv och har gjort mig till en symbol som kunna bära allas sorg. Mina känslor för det sammanfattas rätt bra i nedanstående citat från "Christina", en av Greta Garbos filmer.

"There is too great a burden you put on me. I have grown up in a great man's shadow. All my life I've been a symbol, a symbol of eternal changelessness, an abstraction. A human being is mortal and changeable with desires and impurities, hopes and despairs. I'm tired of being a symbol, Chancellor. I long to be a human being, this longing I cannot suppress."

Så nu börjar the quest.

onsdag, januari 16, 2013

Gripen av svårmod

Det är halmstrået som knäcker kamelens rygg sägs det. Jag var kamelen igår. Tråkig post med saker jag måste göra, bara det gör ju saker lite gråare. Som lök på laxen så renoverar mitt hus balkongerna. Det är välbehövligt (även om jag inte ens har en fransk balkong) men det påverkar mitt liv dels genom att bygg-jobbarna jobbar utanför mitt fönster och deras maskiner låter ungefär som att armén brakar in i kåken, och dels genom att jag på tio-elva veckor inte kommer att kunna använda sopnedkasten utan vara hänvisad till containrar utanför.

Nu är ju ingen av grejerna några stora katastrofer men när de slog sig ihop blev det ett tjockt halmstrå som knäckte den trötta kamelens rygg. Sådan är jag just nu. Mig själv, bara tröttare och mer tunnhudad. Samtidigt trött på att vara trött.


Bilden kommer från Bigfoto.måndag, januari 14, 2013

Rensat linneskåp och ny bloggfärg


Jag ville göra någonting hemma men varit lite låst i vad jag skulle göra så jag rensade i mitt linneskåp. Ni ser resultatet ovan (nej, jag är inte så bra på att vika saker snyggt). Det som var skönt var följande saker:


  • Jag ser vad jag har
  • Jag behöver inte shoppa mer hemtextil
Så nu har jag belagt mig själv med köpstopp på hemtextil om inget extremt inträffar (som att allting skulle förstöras i tvätten etc) Det linneskåp jag har är det linneskåp jag har. Var beredda att det kommer att komma fler rensningsinlägg.

I bästa nystartsanda har jag också ändrat stil på bloggen, helt enkelt för att det är så grått och kallt (det jag kallar tråkvinter) så jag kände inte att jag behövde det i bloggen också. Jag gillade den drömska blå tonen.