Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, augusti 26, 2012

Missade zombierna...igen

Jag är ingen större zombie-entusiast, men jag har ändå tänkt att vara med på Stockholm Zombie Walk för att det är en kul grej, och sådant ska uppmuntras. Tyvärr satte mitt jobbschema stopp för det men att se 100-tals zombies krypa uppför trappan mot Medborgarplatsen hade varit så läckert.Nu verkar de ha haft roligt utan mig (Tatueringsmodern var ute och hasade, men har inte fastnat på bilderna). Kan rekommendera att läsa kommentarerna om du är typen som finner människorna som skriker "Will somebody think of the children?" i falsett ofrivilligt komiska (det gör jag).

Mitt bidrag i debatten om sådant här är okej eller inte med tanke på barnen är att en av de saker jag upplevde som obehaglig när jag var liten var...dans under midsommarfirande. Helt enkelt för att vuxna som ska vara med drog lite för hårt i deltagande barn, däribland mig. Midsommarfirande anses ju vara för barnens skull. Jag hade 100 gånger hellre tittat på, eller ännu hellre deltagit i, en Zombiewalk (men det var inte uppfunnet när jag var liten och mina föräldrar är/var inte skräckfilmsentusiaster).

4 kommentarer:

Månstråle sa...

Nu gick det!!! Har försökt kommentera innan i veckan, men det har inte funkat...:(
Det där med vad som skrämmer en som barn är faktiskt väldigt individuellt, sådant man tror är kul för ungarna visar sig senare ge både mardrömmar och otäcka tankar. Kolla bara hur många som idag som vuxna lider av clownskräck och det beror inte på Kings "Det" utan en helt vanlig "rolig" clown från Cirkus Scott.
Själv hade jag i många år fruktansvärd skräck för en av figurerna i ett barnprogram från 70-talet som hette "Ville, Valle och Viktor"...brrr...
Så för att sammanfatta det hela så tror jag inte man som förälder ska stirra upp sig så för det smittar verkligen av sig på barnen. Det är väl bara att undvika att vara på stan vid sådana tillfällen och skulle man råka vara där så är det väl bara att skratta åt eländet...;) Skratt har en väldigt förlösande effekt...

CrimsonAnna sa...

@Månstråle-mycket klokt tänkt. det svåra med zombiewalken är ju att den inte utannonseras så stort utanför de insatta utan bara dyker upp. Men som du säger, det viktigaste är att du som vuxen är lugn. Kan också berätta att det första som stod i instruktionen för zombie-wlaken "Vi leker med dem som vill leka"

Prettomorsan sa...

Jag älskar zombiewalks! De försökte sig ju på en här i Sundsvall förra året, men tyvärr var jag inte hemma just då. Och när jag såg bilderna blev jag delvis besviken, många var utklädda till vampyrer och typ... lolitor. Inte direkt zombie om man frågar mig! Sedan gick alla jättefort. De ska ju haasaaa fram!

CrimsonAnna sa...

@Nattfrost-även om idén med en lolita-walk känns ganska skön så förstår jag ju din besvikelse. Det som gör zombies till grejen för walks är ju just att de hasar.