Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, augusti 29, 2012

Liies måndagsfrågor

Dags för Liies frågor igen. Denna gång så så går vi ifrån våra hem och egna shoppingvanor och ger oss ut på en eskapisk färd.

Om du fick leva...

1. ...i en annan tid, vilken tid skulle det vara?
Om jag ska leva som mig själv så väljer jag vikingatiden. Dels så är jag fascinerad av den tiden, dels så gillar jag den syn på kvinnor som fanns då. Förvånansvärt modern.
Skulle jag leva som man hade jag valt upplysningstiden, skiftet 1700/1800-tal, när man som vetenskapsman och var tvungen att vara lite showman också. Jag tror att jag hade haft väldigt skoj i den balansgången.

2. ...som ett djur, vilket djur skulle det vara?
Har sagt att jag vill bli svärdfisk i nästa liv, men det är inget roligt liv idag då man nog kommer att bli uppfiskad, så jag säger bläckfisk på ett korallrev. Få andas under vatten, simma omkring i en av världens vackraste miljöer och kunna ändra färg.

3. ...i en film, vilken film väljer du?
Mycket svårt val mellan att bo i Vattnadal (Rivendell) i "Sagan om Ringen" och i "Stardust". Den senare verkar ha en skön optimistisk stämning, och jag vill ta en öl på "The Slaughtered prince".

4. ...i en viss ålder resten av livet, vilken ålder väljer du?
Det känns väldigt skönt att kunna säga right here, right now.

5. ...i en annan persons liv, vem vill du leva som?
Detta är svårt, detta är riktigt svårt. Det är ju frågan om du vill välja någon som du skulle ha roligt att leva som eller om du ska välja någon så att du kan påverka världen. Jag tänker också på ett indiskt ordspråk "Avundas aldrig någon det sken av lycka han ger, du känner inte hans hemliga sorger" Jag trivs dessutom bra i mitt eget liv som CrimsonAnna.

Jag lämnar tre förslag, antingen Kronprinsessan Victoria, för att testa hur det verkligen är att vara kunglig, samt lyx och påverkan i ett. Dessutom skulle jag be Sabaton spela "Primo Victoria" på Victoriadagen och få Kungen att inviga Sweden Rock Festival. Ge metal lite kunglig glans!

Mitt andra val är att vara president Obama och leda in amerikanerna på en helt ny väg. Vete sjutton hur det skulle gå men jag säger som Jan Malmsjö "bygga upp en himmel av alla j*vlighet"

Slutligen-det hade varit lite kul att vara Bruce Dickinson för ett gig! Gå ut på scenen och ha upp till 100.000 fans som äter ur din hand.

2 kommentarer:

Liie sa...

Vikingatiden funderade jag också på faktiskt, men nej, gissade på att det var en hel del "politik" på den tiden också så gick snabbt tillbaka till stenåldern :p

Åh att jag inte tänkte på en fisk av något slag! Så härigt det skulle vara att bo i en helt annan värld.

Ja en rockstjärna för en dag hade inte heller varit helt fel det :)

CrimsonAnna sa...

@Liie-att jag skulle välja att ett vattendjur var uppenbart (nu är ju bläckfisken ett blötdjur) men jag skulle hellre välja gälar än vingar.

Hade lite svårt att välja vilken rockstjärna men Maiden är Maiden.