Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, juli 27, 2012

Här är ditt kylskåp

"Gääääääsp" är min kommentar kring Maria Branders krönika angående Joacim Cans medverkan i "Här är ditt kylskåp. Det kan handla om att Maria tillhör skolan som anser att varje intervju bör vara djuplodande och grävande-och jag tillhör den inte. Dessutom kan jag tycka att det finns ett värde i att göra en "småputtrig" intervju med Joacim Cans-att nyansera bilden av hårdrockare. Det tycker jag att Joacim Cans gör ett bra jobb med-notera att hårdrocksklichéerna kommer från kocken.

Det är ju också så att vad man tycker om sådana här program handlar helt om vad man har för relation till kändisen ifråga. Jag kan ju min Cans (och där fick jag Erik Frödeberg, kocken i programmet, och hans ordvits "bouillabärs" att framstå som Tomas Tranströmer) men om alla kändisar i "Här är ditt kylskåp" framställs på samma sätt så är det en ganska bra bild av deras offentliga jag. 

Anser förövrigt också att "Här är ditt kylskåp?" är en bra programidé i dessa tider då man, om man lyfter blicken från kändislivet-kan lära sig att spela ut sin kreativitet i köket.

Maria Brander snöar i sin krönika in på ölen-att det fanns åtta öl i kylen hemma hos en person som sällan dricker öl och hade velat att Anne Lundberg ställde frågor om detta. Jag väljer att lyfta frågan över Joacim Cans kylskåp och funderar så här-jag har snarare upplevt att det är konvention att ha alkohol hemma. Det gäller förövrigt många onyttiga saker-kakor, tårta, glass osv. Många har det hemma "ifall någon kommer på besök" Där har vi de intressanta frågorna.

Vill ni titta på programmet klickar ni här

4 kommentarer:

Wånkan sa...

Var ju tvungen att kolla på detta (schhh säg inget till min arbetsgivare) och som sagt efter att ha läst artikeln du länkade till så blir man ju förvånad på vilka detaljer folk kan haka upp sig på.

CrimsonAnna sa...

@Wånkan-visst blir man? Det är väl ganska vanligt att ha ett par öl i kylen om vännerna kommer över-och min bild av världen utanför stockholm är att där hälsar folk på varandra spontant.

Wånkan sa...

Ja vi har då oftast några kalla i kylen, vinförrådet är oftast gott samt barskåpet och inte dricker då vi mer än genomsnittet....

Sen tror jag även att det är lite dåligt klippt där han säger att han använder det mest i matlagning.
Hur som...
Öl är underskattad grillmarinad = )
Men även god att hälla i den som står vid grillen eller sitter brevid!

CrimsonAnna sa...

@Wånkan-Jo precis. Dessutom gott att koka seitan i:)

Som kuriosa-jag reagerade mer på all juice i kylen än på ölen-rock n rollskadad ;D