Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, december 07, 2008

Kärleken och Döden

Jag har haft en intensiv helg som innehållit just kärlek och död. Jag börjar från början;

På fredagen begravdes min farfar. Familjen hade rest från när och fjärran för att närvara. Begravningen blev en fin ceremoni med musik och dikter som anknöt till båtar och hav. Mest imponerad var jag av min 12-åriga kusin som läste en dikt i kyrkan. Gissa vem som fick en stor kram av mig efteråt. Till kyrkkaffet satt alla vi 6 kusiner tillsammans och det händer inte ofta. Trevligt att se dem igen. Efter kyrk-kaffet så samlades familjen och åt soppa tillsammans. Det blev en lång och mycket trevlig kväll.

På lördagen så åkte jag in till stan och träffade min Ravenlord. Var inne på Centralen innan och insåg att en lördag i december är helt fel tid att befinna sig på Centralen. Köpte iaf te, balsam och deo (man ska inte snacka sk*t om Lush när jag är där. Var nära att morra åt två gnälliga kärringar som klagade på den starka doften). Stackars Ravenlord var försenad pga Salem och ganska grinig efter att ha lekt sardin. Men en stor kram senare så var han lugnare och gladare. Vi gick på bio och såg "Quantum of Solace" Helt okej film men lite intensiv i början. Dock helt rätt film efter fredagen med mycket känslor, människor och sorl. Då är det skönt med en rejäl actionfilm. Vi åt en medelmåttig pizza på en lokal pizzeria innan vi gick hem och såg "Stjärnor på is" Hade det väldigt skönt när jag låg i hans knä med Ozzy på ryggstödet och Lucifer i våra knän och båda katterna kurrade.

Idag följde jag min älskling till tåget och sedan har det varit lugnt. Provade Blossa 06 men den var alltför kärv för min smak.

Det var Finlands nationaldag igår och jag bloggade inte. Brukar alltid på frågan "Vad har Finland givit oss?" svara Nightwish, Sonata Arctica, Lordi, Altaria, Charon etc. Så som tröst till alla finländare så kommer här Marco Hietala sjungande en mycket berömd julsång...

6 kommentarer:

Anonym sa...

ah måste ju vara skönt att ha det där avklarat...

svar: jo min katt är kanske lite för gammal för det höga klösträdet även om jag tyckte bäst om det mönstret..

Det Mörka Hotet sa...

Starkt och modigt gjort av 12-åringen att läsa en dikt på begravningen!

Ja, det blev verkligen såväl kärlek som död för din del i helgen som var.

Anonym sa...

Tass så jättemycket! /Zeke och Maxime, Katthemmet Kompis

Gbgmamman sa...

Låtersom en intensiv helg. Tråkigt egentigen att man oftast träffar släktingar just på begarvningar och kanske inte så mycket annars. Modigt gjort av 12-åringen, det hade jag aldrig pallat!

Gbgmamman sa...

Vad synd att du inte drog med henne hem! Hade ju varit underbart att slippa städa själv! :D

Anonym sa...

Fina begravningar känns bra, vi var på tre i november. Synd att jag missade Finlands självständighetsdag, men var upptagen av födelse i stället... Och kärlek.