Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, december 08, 2013

Smutsvita vidder och White Mages-konsert

Så kom snön i fredags och det har blivit kallare. Fram till den kom har jag muttrat över att jag vill ha snö men nu när den väl är här så behöver jag vänja mig. Dessutom har den jobbiga halkan börjat dyka upp. Den kunde ha väntat, eller ännu hellre ha skippat att dyka upp överhuvudtaget. Som jag sade till Goron-jag är just nu i en invänjningsperiod vad gäller kylan. Behöver vänja mig vid den här perioden när saker och ting är lite kärvare.

Helgen bara svischade iväg men den avslutades vackert med konsert. Bandet White Mages spelade musik ur "Final Fantasy"-serien på Musikaliska. Jag har uppriktigt sagt inte spelat ett enda "Final Fantasy"-spel trots att serien har funnits i över 20 år. Men musiken är så vacker så att jag kunde njuta av den utan minsta problem och jag är sugen på att lyssna mer på musiken. Dessutom kände jag mig hemma i diskussionen om en tid då världen kändes mer magisk och känslan av sorg när eftertexterna i i spelet rullar-dels för att äventyret är slut, dels för att man måste återvända till verkligheten full av disk och räkningar. David Westerlund, som startade White Mages, är mycket charmig.

Jag vet inte vem jag skulle rekommendera White Mages konserter mest till-de som älskar spelmusik eller de som aldrig har testat det. Så har du chansen att se dem-gör det.

 

Inga kommentarer: