Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, februari 13, 2013

Helgen-Tvspelskonst, kreativitet och hembakt

Så var det helgen-och jag kan erkänna. Jag var på dejt i lördags. Det är en märklig känsla men det känns bra, mycket olikt de tidigare dejterna jag har haft. Det är inte den stora himlastormande passionen som river upp himmel och jord (vilket i ärlighetens namn är ganska skönt), det är mer som känslan när du har krupit ner under täcket i ett kallt rum och efter en stund plötsligt känner att "Jag har tinat upp". Det är allt jag vill och kan säga just nu, men jag lovar, händer det något ska ni få veta.

Vad vi gjorde? Vi gick på Tekniska muséet och såg vandringsutställningen "Hjärta Spel", en utställning med konst inspirerad av TV-spel. Det var en rolig utställning om än lite liten. Jag tog inga kort, men mina favoriter på utställningen var dels bilder där konstnären (som jag inte minns namnet på av logiska skäl ;) ) och ett korsstygnsroderi av en scen från mitt (och dejtens) favoritspel "The Legend of Zelda-A Link to the past". Vi gick på resten av muséet också. Jag hamnade i presentshopen och köpte någonting till mig själv som ni ser nedan:)


Teet blir en logisk övergång till söndagen då jag satte mig på tåget och gav mig av till Strängnäs för att fika hos en vän som fyller år. Hon fyllde nämligen 36 år och hade bakat hela veckan (bokstavligen). Det var så skönt att få vibrera på sin egen frekvens hos vikingar, både metal dito och helt vanliga vikingar. Fikat var väldigt gott (valentinsemlor och vit kladdkaka ftw) och alla vi som var där var överens om att äta nästa vecka skulle bli ganska onödigt. Det var väldigt skoj att äntligen få hälsa på i min kompis, som vi kan kalla Dragonlady hädanefter, hon är så att säga kreativ i allt hon. Hennes och makens lägenhet är härligt inredd enligt mig, mycket svart, drakar, vikingar, vapen och diverse fantasy och goth. Vi skojade om att en feng shui konsult hade fått hjärtsnörp ;). Härligt var det. Jag drack energi och kreativitet och hoppas att det ska smitta av sig hemma.7 kommentarer:

Månstråle sa...

Låter som du haft en helt underbar helg och det där teet lät verkligen smarrigt.
Valentinsemla? Vad är det? Har jag missat något nu bland alla mumsiga bakverk som finns?
Låter som en riktigt häftig inredningsstil, vi hade rätt mycket sådant i stilen för ett flertal år sedan...tyvärr blir jag för nedstämd om jag omger mig med för mycket sådant. Dock skulle jag vilja bo så jag kunde inreda olika rum efter hur jag mår och vad jag behöver.
Just för tillfället, som du sett, är mycket vitt här hemma. Jag behöver det lugna fridfulla just nu.
Kram!

CrimsonAnna sa...

@Månstråle-Svart mintte är en av mina favoriter utan konkurrens. Jag lade in länk till kladdkakan och valentinsemlorna så att alla som vill kan se och baka =)

Jag tycker att du tänker så rätt vad gäller inredning-man ska bo så att man mår bra. Jag har t.ex. valt att inte ha någon konst med ögon i mitt sovrum. De enda jag vill ha där är mina egna, katternas och eventuellt partners.

Månstråle sa...

Re: Tack för länken...massor av matnyttigt ju :) Och vilka söta semlor :)
Håller med dig....ögon i sovrummet, utöver de du nämnde, är creepy ;)

CrimsonAnna sa...

@Månstråle-En eller två sådana är lagom för mig vad gäller semlor =) Jag kan varmt rekommendera den bloggen.

CrimsonAnna sa...

forts. Vad gäller ögon i sovrummet så är min tanke att i mitt sovrum vill jag vila från världens ögon.

Linn sa...

Så fint du beskriver det "att få vibrera på sin egen sekvens" - en liknelse som är oerhört träffande men som jag inte hört förut. Snyggt!

Tycker också att känslan som uppstod efter dejten verkar mycket trivsam.

CrimsonAnna sa...

@Linn-Jag brukar använda beskrivningen av det omvända oftare-att jag och en personer vibrerar på helt olika frekvenser. En beskrivning av att båda ska finnas men kanske inte på samma plats.