Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, mars 23, 2013

Till dig som har deltagit i Earth Hour

Earth hour är över för i år.

Jag hoppas att du hade det mysigt när du deltog. Kanske spelade du sällskapsspel i stearinljusens sken. Kanske passade du på att meditera. Kanske pratade du och familjen om klimatet i mörkret.
Vad du än gjorde, klappa dig nu på axeln. Du har utfört en vacker symbolhandling men det är inte slut där.

Det är nu det börjar.¨

Nu kan du börja planera för ditt Earth Life. Jag förstår att det känns konstigt men tro nu att du behöver kasta ut allt du har hemma och sluta med allt på på en gång. Det krävs bara ett steg för att börja. Här kommer några tips på vad du kan göra:


  • Anamma mottot "aldrig bilen under milen"
  • Ta tåg istället för flyg
  • Köra en köttfri måndag (eller tisdag eller onsdag)
Bra tips hittar du här. Har du fastnat lite extra för vegolivet så har jag en frågestund här. Vill du ha bra tips på små saker du kan göra så gå in på kategorin "Veckans Söderbergare" här i bloggen och läs. Många små frön att så. 

Kom slutligen ihåg, det kanske känns som en droppe i havet men havet består av droppar.
Lycka till=)


10 kommentarer:

Christofer sa...

Försökte så gott vi kunde att delta i Earth Hour men tvååringen här hemma sprang konstant och tände taklampan så fort vi hade släckt den. :)
Hade lätt kunnat tänka mig att köra köttfria dagar, det svåra är som vanligt att få tummen ur röven.

CrimsonAnna sa...

@Christofer-vilken liten sötnos :) Kan tänka mig att det inte är så lätt när man är ny. T.om. jag är personen som sade att "jag ska aldrig bli vegetarian"

Queen of Kammebornia sa...

Vilket fint inlägg Anna! Jag länkade till dig igår .) Kram!

CrimsonAnna sa...

@Queen-Tack så mycket =) Jag kände att jag, istället för att muttra om tomma handlingar och greenwash, ville peppa alla earth hour-deltagare att våga göra lite mer.

Linn sa...

Vackert skrivet - havet består av droppar.

Och ett bra inlägg med ett sunt budskap också.

Vi deltog inte i Earth Hour, men inte som någon slags protest. För oss personligen betyder symbolhandlingen inte så mycket, men jag tycker att den är vacker och om den kan inspirera till att fler tänker på miljön i sin vardag så är det gott så.

CrimsonAnna sa...

@Linn-Inte jag heller, men jag tänker inte håna de som deltar. Snarare försöka få dem att se Earth hour som ett första steg-och även ett babysteg är ett steg framåt.

Liie sa...

Precis så är det ju, många droppar små! Varje liten sak man gör räknas även om det känns obetydligt just för en själv.

Och härlig låt, det var länge sen jag lyssnade på den, tror jag ska ta och göra det nu faktiskt och minnas högstadiet :)

CrimsonAnna sa...

@Liie-Man måste börja någonstans. Jag blev inte vegetarian i ett svep. Jag började med att skippa nöt- och fläskkött.

Jag gillar också att havet består av droppar-det är vackert och samtidigt ett bra svar till de alltför många som klagar på andras engagemang för att stilla sitt dåliga samvete.

Malin Aurora sa...

Himlans klokt skrivet.

CrimsonAnna sa...

@Malin Aurora-välkommen till min blogg och tack =)