Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, mars 14, 2013

So, this is the Hobbit

Det var några dagar sedan jag såg "The Hobbit" men nu tycker jag att det är dags att summera mina intryck av filmen. Sägas ska att förväntningarna var höga eftersom jag är ett stort fan av boken. Vi (jag och Goron), valde att se den i 3D, ett beslut vars konsekvenser jag återkommer till.

Som helhet gillar jag verkligen filmen, den kändes inte som de 2 timmar och 50 minuter den är. Något som Peter Jackson och kompani verkligen har lyckats med är ge varje dvärg en personlighet, det minns jag inte att de hade på samma sätt i boken. Dessutom är castingen perfekt. Richard Armitage är ett fynd som Thorin Ekenskölde och Martin Freeman ÄR Bilbo. Dessutom är hela filmen så otroligt vacker, från  landskapet på Nya Zeeland, till detaljer som att alvernas kung rider på en kronhjort.

Jag har några invändningar mot filmen och det är att vissa scener känns som inte är inkluderade för att göra filmen bättre eller framhäva historien, utan för att de ser coola ut i 3D. För oss som är hardcore-fans till boken kan det vara lite förvirrande att de har lagt in historier från Silmarillion, men de ger en mörk must till historien som jag tror kan vara bra för att hålla den vuxen. Bilbo är ju faktiskt en barnbok från början, till skillnad från triologin som börjar med "Sagan om Ringen".

SOm helhet mycket nöjd, jag satt och skrockade nöjt hela första delen av filmen, för att fälla en liten tår i en sorglig scen. Är mindre nöjd med att behöva till december på fortsättningen.


2 kommentarer:

Lesthi sa...

Jag är (trots mitt stora intresse för medeltida lajv) en såndär människa som snarkar mig igenom Sagan om ringen filmerna. Jag har verkligen inte förstått charmen med dem, så jag blev positivt överraskad av hur mycket jag gillade The hobbit måste jag säga. Jag tyckte den var mysig :D Håller med om att skådespelarvalen är awesome!

CrimsonAnna sa...

@Lesthi-Välkommen till min blogg=) Jag tycker inte att det låter så konstigt som det först verkar. Fantasy och medeltid är två skilda saker. Likaså är ju hela tonen i "The Hobbit" och "Sagan om ringen"-triologin olika, speciellt i böckerna. Boken "Bilbo", som "The Hobbit" bygger på, är mysigare och gladare än "Sagan om ringen".