Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, juli 02, 2012

Favoritskivan-till varje pris

Inspirerad av Chief Rebel Angel, som refererade till Opeths "Ghost Reveries" som "min älskade", så tänkte jag på detta med favoritskivor, speciellt favoritskivor med favoritgrupper. Jag tror att vi alla har den, skivan som vi räknar som den bästa gruppen har gjort och som alla andra skivor de gör efter det måste mäta sig mot.

Ibland kan dock den där skivan komma i vägen. Kanske är gruppens nya skiva riktigt bra, men den förbleknar i skenet från favoriten, kanske också något uppblandat med minnen. Chief skriver att "Kanske var det så jag vill att senaste given "Heritage" skulle låta". Ibland kan det ju vara mindre musikaliskt motiverade saker som spökar där. Min favoritskiva med Sabaton är "The Art of war" inte bara för att den är så stark låtmässigt, utan också för att jag fick veta vad den skulle heta av Daniel Mullback redan när den var under produktion. Tyckte att det var en perfekt titel på en Sabaton-CD och det tycker jag fortfarande.

Jag tror att vi alla ska fortsätta att ha våra favoritskivor-ibland händer det ju dock att de byts. Det hände mig när "Imaginaerum" släpptes trots att den bar på ett tungt arv efter "Dark Passion Play". Så jag bjuder på en lista över mina favoriter med mina fyra favoriter:

  • Nightwish-Imaginaerium (för helheten)
  • Hammerfall-Legacy of kings (starka låtar-och ordningen på dem är perfekt)
  • Sonata Arctica-The days of grays (kom mitt hjärta väldigt nära)
  • Sabaton-The Art of war (så välgjord)
Har du någon favoritskiva med favoritgrupp?

2 kommentarer:

Chief Rebel Angel sa...

Såklart har jag det. Men det var en fin reflektion det där med att favoriten blir måttstock för nya skivor!

CrimsonAnna sa...

@Chief-det blir ju så, samtidigt som iaf jag kan förstå att det skulle li tråkigt med 8 "Art of war" på raken.