Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, december 28, 2011

Nyårstankar

Julen har förflutit, i gott familjesällskap och ovanligt stor trevnad. Nu är det bara 48 självande timmar kvar av 2011. Det börjar alltså bli konkret att fundera över vad som händer på nyårsafton och även 2012 (nej, jag tror inte att jorden går under den 21/12 nästa år, det tror inte ens mayaprästerna). En vän till mig väljer varje år ett ord som får prägla det nya året-2012 har han bestämt blir balansens år. Själv hoppas att jag att 2012 blir nystartens och de positiva energiernas år. Ska ju t.ex. byta gym-och det känns pirrigt även om det känns bättre och bättre ju mer jag läser om det.
Vad gäller själva nyår så delar jag Irene på Harmoni i hemmets och Ann-Sofie på Balans i livets tankar; att ägna denna övergångsdag åt att rensa. Eftersom jag hittills inte har blivit bjuden på något kan det ju vara ett fiffigt år att prova. annars kanske jag hittar på någonting på dagen. Nyår är inte en av de viktigaste högtiderna för mig, det hänger nog ihop med att min mamma inte tyckte om den. Jag blir mycket glad om jag blir inbjuden till någon, men jag gråter inte blod om jag t.ex. jobbar eller är hemma själv den dagen.

Imorgon är jag ledig, min enda lediga mellandag. Har någonting inbokat som förhoppningsvis kommer att få stora positiva konsekvenser. Vad och hur säger jag dock inte än;)

Vad hoppas du på för 2012?

3 kommentarer:

Tess sa...

Har ungefär samma känsla för nyår. Kul att vara med, men inte en dödsstöt om man missar. "Missade" det förra året för fick barn i augusti det året och då hade jag ingen större lust att vara ute och svira. Var i det stadiet så att jag gjorde nästan allt för lite sömn...haha :-D I år blir det lugnt hemmafirande med några tomtebloss och eventuellt papperslyktor.

Svar: Ja, boken är riktigt bra! Jag gillar att läsa böckerna före jag ser filmerna, men tyvärr blir jag ofta besviken på filmerna då.

CrimsonAnna sa...

Nu har det eventuellt dykt upp en intressant grej så det kanske blir utgång på nyår. När jag var yngre var det viktigt att nyår var glittrigt och gala-men så känner jag inte längre. Jag tycker att det viktiga är att följa sitt hjärta och göra det som man mår bra av.

Gbgmamman sa...

Gott Nytt År till dig med!

Jag är inte mycket för Nyår heller. Ska iväg till kvällen, men hade hellre varit hemma. Mycket för lilla vovvens skull. Men hon får följa med mig så hon slipper sitta ensam.
Annars så är det ett mycket surrealistiskt nyår för mig. Samtidigt som en släkting kämpar sina sista timmar i detta jordeliv i en huvudstad, så kämpar en annan för att ge liv åt ett nytt liv i en annan huvudstad.
Så jag försöker bara att ta mig igenom dagen och kvällen.Imorgon är det nytt år.

Kram!