Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, augusti 14, 2011

Veckans Söderbergare

Nu är det premiär för en ny avdelning här på bloggen, nämligen Veckans Söderbergare. Nu är det ju iofs över ett år sedan jag myntade uttrycket,men jag känner att nu är det dags att göra det till en återkommande avdelning här i bloggen.

Vad är då en Söderbergare? Jo det är att göra någonting som jag gör för att öka min medvetenhet och göra världen till en lite bättre plats enligt principen "Du kanske tror att dina insatser är en droppe i havet, men havet består av droppar" Namnet kommer av min Favorittenor och inspiratör Rickard Söderberg. I detta är han Yoda och jag är en enkel padawan.Min tanke är just att visa på vad som går att göra och att det går i vardagen.

Denna vecka har jag gjort följande:

  • För första gången har jag köpt ekologiskt te till jobbet. Att priset dessutom var 2 kr lägre gör att inte ens de mest förhärdade ekonomer kan muttra.
  • Upptäckte (efter köp) att mina jordnötter var rostade i palmolja. Så vill jag inte ha det så jag kontrollerade Icas policy (måste gå vidare och se vad t.ex. WWF säger om den). Mejlade också Hemköp och frågade vilken typ av olja de röstar sina egna jordnötter i. Rostar de i något annat så blir Hemköps nötter framöver.
  • Efter att ha läst Rickards inlägg om TCM (Traditional chinese medicine) så blev jag upprörd. Jag använde ingenting sådant men jag mejlade Lush i England och frågade varför de använder rosenträ. Lush har tidigare uteslutit palmolja i sina produkter utan att kvaliteten försämrades så jag tror att de kan lösa det. Rosenträ (som en fin doftolja utvinns ur) är utrotningshotat.
Där var vi igång. Kom ihåg-ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Mitt tack till Erik Lundback som tagit den fantastiska bilden och Rickard Söderberg som lånar ut den

Inga kommentarer: