Läste att Sverige röstat ja till användningen av trombin (proffessionellt ord för köttklister). Det är alltså ett klister av ko- och grisblod som man använder för att klistra ihop mindre bitar av kött så det blir en filé. Frågar ni mig låter det riktigt äckligt-och känns som en sorts symbol för hur vi glömmer vad maten kommer ifrån. Känns ju lite intressant att köttätare kan tycka sådant här är okej medan de tycker att quorn, tofu och sojaprotein är onaturligt.
Låt mig säga så här-jag ångrar inte beslutet att bli vegetarian när jag läser detta.
5 kommentarer:
Läste oxå det och blev först förbannad hur man kan rösta ja på en sån sak. Men blev ändå på bättre humör när jag läste att dom fått igenom att man inte får använda det vid catering/storkök.
Och att den ska märkas väl så som köttätare har man ju valet själv vilket man vill äta.
Men är rädd för att många kommer att trycka i sig ytterligare onödiga tillsatser då detta blir ett billigare alternativ till riktigt helt kött.
Precis vad jag tänkte när jag läste om det där! Bra skrivet!
Kram,
Carra
Det låter oerhört äckligt ja!!!
Jag äter ju inte "sånt" kött, dvs rött kött. Äter bara kyckling och fisk :)
Å andra sidan äter jag inte quorn o sånt heller, yikes
Fattar inte vad som menas m att Sverige har "röstat ja".... JAG har inte röstat!
Apropå köttklister & hårdrock- läs Annika´s senaste blogg! ; )http://singelisumpan.blogspot.com/
Skicka en kommentar