Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, november 22, 2008

Amaryllis eller inte amaryllis?

För mig är det en del av julmyset att ha en amaryllislök och sen strax innan jul eller i mellandagarna sitta och njuta av den stora maffiga blomman. Den här bildspecialen gjorde mig inte mindre sugen. Problemet är att jag märkte förra året när jag skulle spara mina lökar att Lucifer gärna tuggade på själva löken. Läste på och upptäckte att den är inte dödlig men det gör katter magsjuka. Han var lite risig i magen så jag gjorde en "brutal-sverker" och kastade ut samtliga lökar-och buskattens mage har sedan dess var firsk och stabil. så jag grubblar nu på en lösning. Det får nog helt enkelt bli så att jag planterar löken antingen i ett högt amaryllisglas eller i en hög cylindervas. Någon som vet var man hittar billiga sådana?

2 kommentarer:

Morrica sa...

Lagerhaus

Gbgmamman sa...

Tack för tipset om små möss! Chaplin älskar dom (Jag köpte 2 st) och slutar inte att leka med dom. Amaryllis ja. Jag har en blomaffär härnere på hörnet, där tog dom 159:- för en sån!!!! Igår var jag på Hornbach, där tog dom 39.90:- för exakt likadana. Kramar!