Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, november 25, 2012

Första adventsförberedelserna

En vecka till första advent och jag har idag fixat två saker inför advent. Det första är att jag rensat ut en låda i köket för att förvara stearinljus av den vanliga sorten i. Dessutom tog jag en kartong som det har varit ljus där jag förvara använda ljus som har några timmars tändning kvar i sig. I och med att advent närmar sig så vill jag byta färger och då får de lila och cerise ljusen vila i lådan till deras tid återkommer.

Det andra är att jag har rensat fönsterbrädan i köket. Så nu är den helt ren i väntan på vilken stjärna eller gran som ska få sin plats där nästa vecka (det lutar åt guld). Helt ren är en sanning med modifikation, fotot på mamma står där, oavsett årstid.

Det börjar också bli dags att välja årets färg på ljusen i adventsstaken. Några förslag?

Har du fixat något inför advent? Vad i så fall?

4 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Vi förbereder lite med städning och jag börjar plantera hyacinter och amaryllis, men annars väntar vi med allt till helgen, jäklar vad mysigt det ska bli på fredag :) Kram!

CrimsonAnna sa...

@Queen-Som du säger nu blir det mysigt. Det är nog mer vintermys än jul över mitt pynt egentligen-men då kan man ha kvar det mesta även i januari:)

Månstråle sa...

Har inte förberett något eftersom min dotter fyller den 22 nov, så vi har alltid ett födelsedagsfirande helgen innan 1 advent....men nu jäklar :D
Något jag verkligen uppskattar med årets pyntande är att jag här har så breda fönsterkarmar att jag inte behöver plocka undan växter och annat för att få plats med ljsustakarna...:)

CrimsonAnna sa...

@Månstråle-så kul att du kommenterade just idag. Var nämligen på en kort shoppingtur och såg just den ljushållaren du fick i gåva. Tänkte på dig då:)

Jag behövde inte plocka undan för att få plats-det var mer att det är skönt att ha fönstret rent så att jag kan fundera. Har inte bestämt vad jag ska ha där:)