Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, december 25, 2009

Jul, jul, strålande jul

Så har julafton och juldagen passerat. Julafton började med mys i soffan och DVD (fick "Catwoman" i julklapp av Ravenlord). Det var första gången Ravenlord och jag firade jul tillsammans och det var mysigt. Det var komplett familjejul med julbord, Kalle Anka och julklappar. Vi hade mycket trevligt-trots eller snarare tack vare att det inte var så många spikraka familjeband runt bordet. Kvällen avslutades med högläsning.

Idag har det varit vila och tvättstuga som gällde. Det var en jultradition i min familj att alltid ta det mycket lugnt på juldagen-min mamma hade nämligen leksaksaffär under min uppväxt och var helt slut efter julrushen. Har försökt att vårda denna sed men på senare år så har det varit svårt att hedra den eftersom jag ibland jobbat på juldagn. Hysterica spelade i Sumpan ikväll men jag hoppade det denna gång. Upptäckte dock en annan begåvad musiker idag i "Nyhetsmorgon" Rickard Söderberg-operasångare. Jag är ingen opera-människa men min morfar var operafantast så jag har fått min beskärda del av opera och brukar också hävda att opera-fantaster och hårdrocks-fantaster har mer gemensamt äv många (inklusive de själva ibland) förstår. Men Rickards tolkning av kastrat-arior fick mig att fastna. Att han är engagerad i miljö- och HBT-frågor gör ju inte saken sämre. Vill ni lyssna på intervjun så kan ni klicka här men en av ariorna får ni njuta av redan nu.

Passar också på att gratulera min husgud Tuomas Holopainen från Nightwish som fyller 33 idag.

4 kommentarer:

Morrica sa...

Att det går att rösta på honom i valet om man så önskar kan också vara värt att nämna.

http://mp.se/templates/Mct_86.aspx?avdnr=11417&number=61528

Det är ett vemodigt faktum att det ofta blir stel och tråkig stämning när familjebanden är alltför spikraka.

Vegomamman sa...

Är inte heller opera-fantast, men han verkar vara en intressant snubbe!

Låter som en väldigt mysig jul!

Big mama sa...

Härligt när du nämner att operafantaster och hårdrockare mar mycket gemensamt, det tror jag ochså.
Att du försöker att bibehålla din mammas tradition att ta det lugnt tycker jag är jättefint!

Raz sa...

Krigare och krigare... löpare snarare. ;-)