Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, december 28, 2009

Hells Jingle Bells i TV


Igår sändes då äntligen "Hells Jingle Bells" i SVT. Min min när jag satte på TV:n på Julaftonskvällen och fick se midnattsmässan var nog obetalbar. Ett tag trodde jag de drev med mig-att bilden skulle frysas och Melker Beckers stämma ljuda "Nä vad är detta-vi kräver hårdare jul" Men nä, jag fick vänta till idag.

Inledningsvis vill jag säga att jag gillar idén skarpt att göra en julshow med hårdrock och hårdrocks-estetik och applåderar att SVT beslutar sig för att TV-sända alltihop. Dessutom lät ju uppställningen hur bra som helst-Joacim Cans, Petra Kvännå Metal Monarchs, Melker Becker och Mattias Lindeblad. So far so good. Det är inga dåliga cover-versioner som spelas (skulle tänka mig detta på skiva). Mitt problem är att vi TV-tittare får höra alldeles för lite av dem. Jättesynd för det lilla jag hörde lät grymt. Som helhet dock himla kul-och jag erkänner mungiporna gick ganska rejält uppåt. Undrar vad denna sköna T-shirt kostar?

En del som vill ha hårdrocken för sig själva har muttrat att detta skulle vara spektakel och förlöjliga hårdrocken men för mig är hårdrock och jul ett utmärkt kombo. Det blir uppfriskande med lite hårt och "evil" i julmyset-som att spetsa glöggen. Jag hoppas att detta återkommer-och då, SVT, vill jag höra hela låtar.Ikväll byter jag dock juläpplena mot hårdare äpplen och går på Europe på Hovet.

2 kommentarer:

Zolyra sa...

Hell yeah, metal! \,,/

Fan det där missade jag, visste inte om att det skulle sändas. Hade i och för sig inte kunnat se det ändå eftersom jag jobbade men hoppas på liknande nästa år då så man kanske får något vettigt under julen.

Annelie sa...

Har du läst inlägget på ikristus om Hells Jingle bells :0)?
Visste du tex att hårdrock står för ångest, hat och depression och är en frukt av ondskan?

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta men valde det förstnämnda för det var bara för jävla dumt.

Så det är kört för alla oss hårdrockare. Det bär raka vägen ner till Lucifer, fram förallt om vi dristar oss till att blanda hårdrock och jul :0).

Ha ett riktig new metal year!!!