Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, augusti 16, 2012

Måndagsfrågor om shopping

Liie kör en ny omgång måndagsfrågor och jag hakar på.

1. Har du en budget för de olika shoppingkategorierna (kläder, mat mm)?
Nej, det har jag inte. Funderar dock på att föra kassabok igen och se vart pengar försvinner och om några försvinner till något onödigt ställe. Sist jag följde den hittade jag 500 kr i onödan.

2. Vem har du helst med dig på en heldag på stan?
Jag tar min vän Sisu. Hon och jag är varandras bästa smakråd, ironiskt nog tror vi att det är för att vi har så olika smak. Förutom att vi vågar tänka utanför ramarna tillsammans har vi lite samma fikabeteende. Vi äter lite och ofta.

3. Berätta något om dig och shopping som du tror skulle förvåna.
Jag försöker att handla kläder osminkad. Ser jag bra ut i dem då så lär de vara snygga när jag är sminkad med. Det är ju inte så kul att upptäcka att osminkad får den snygga tunikan får dig att se ut som en burk krossade tomater i huden.

Sedan är jag lite bipolär när jag handlar kläder. Får ibland för mig att "Nä, jag ska inte ha så mycket svart" och handlar kläder i färger. Efter en tid så tittar jag i garderoben och funderar på "Varför har jag ingenting svart?" Så min utmaning i höst är att balansera det.

4. Är du impulshandlare eller tänker du efter innan du köper något?
Jag tänker. Jag sover alltid en natt på saken innan jag köper saker. Vilket resulterar i att jag missar en del snygga saker för att jag tänker för länge men å andra sidan så kan jag räkna mina felköp på ena handens fingrar. 

5. Använder du rabattkoder/kuponger och medlemskort när du handlar?
Japp, det gör jag och står för det. Har kort på de ställen där jag handlar någolunda regelbundet. Har dock en gång avslutat ett medlemskap trots bra erbjudanden. Det var på Yves Rocher, jag tyckte nämligen att deras miljötänk rimmade väldigt illa med att skicka ut papper varje vecka samt dela ut en massa krimskrams.

6 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Jag känner igen mig i det bipolära shoppandet!

CrimsonAnna sa...

@Queen-skönt att jag inte är ensam. Visst är det märkligt att man aldrig lär sig.

Linn sa...

Vilket bra tips att shoppa osminkad. Det är de kläderna man vill ha i sin garderob, de som får en att känna sig fantastisk oavsett vad.

CrimsonAnna sa...

@Linn: Jo, det har två ytterligare fördelar också 1) det är gratis. 2) Du (och butiken) slipper vara orolig för att det blir sminkfläckar på kläderna.

Liie sa...

Lika roligt att läsa denna gång :)

Har aldrig ens tänkt på att man kan se olika ut i kläderna om man är sminkad eller inte, kanske något att tänka på men samtidigt så behöver jag smink då jag ska vistas bland folk för att dölja tröttheten i mig :p

Vad bra med någon mer som står för "kortsamlandet" som min sambo kallar det haha. Men handlar man regelbundet så får man ju faktiskt något tillbaka. Men håller med om att det kan bli lite väl mycket papper ibland. Ellos och andra klädföretag kan vara riktigt duktiga på att skicka ut massvis av reklam, de har jag mailat och sagt upp att jag inte vill ha.

CrimsonAnna sa...

@Liie-det är kul med dina frågor. Jag var med i snacket, men dina frågor känns lite friare och mer avspända.

Där kan ju du som företagare göra mycket. Du sköter ju din marknadsföring elektroniskt:) Heja heja.