Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, augusti 21, 2012

Liies måndagsfrågor om bloggar

Har en trött dag som ofta på tisdagar. Dessutom fått ändra om i schemat på jobbet pga sjukdom, så jag får rycka in och jobba lite andra pass. Med detta sagt-kör Liies måndagsfrågor-idag om bloggar.

1. Hur länge har du bloggat och varför bloggar du?
Jag började blogga redan 2002 på en annan blogg men den nuvarande bloggen har funnits sedan 2005. Bloggläsare har jag varit sedan innan ordet blogg användes. Att börja blogga var ett sätt att ge tillbaka till alla häftiga bloggare vars liv jag får ta del av. Numera ser jag den också som min droppe i mediehavet.

2. Vad för sorts bloggar läser du helst?
Det viktigaste för mig är att bloggen är personlig. Rena nyhetsbloggar är jag inte så intresserad av. Jag gillar vardagsbloggar, gärna hårdrockares eller allmänt kreativa människor. Sedan vill jag helst ha bloggar som sprider positiv energi.

3. Är det viktigt för dig att din och andras bloggar har vältagna bilder?
Nej, inte särskilt. Bra bilder är kryddan, inte huvudrätten.

4. Nämn någon/några bloggar du får ut något av att läsa.
En blogg som givit mig förvånande mycket på kort tid är Lyckoland
Queen of Kammebornia gör mig varm i hjärtat
Jag älskar Sandras Hilas kreativa konstigheter
Slutligen, har ni missat att jag inspireras av Morrica och Rickard Söderberg, är ni antingen nya på bloggen eller så läser ni kriminellt slarvigt ;)

5. Lägger du ner mycket tid på din blogg?
Inte så mycket. Det är dock ett skönt sätt att varva ner efter kvällsarbete att svara på kommentarer och kanske leka lite med eventuell ny layout.

6 kommentarer:

Liie sa...

Oj vad länge du varit med i bloggvärlden, roligt :) Positiv energi är ju också något jag tycker är vikigt i en blogg och kreativitet :) Så föll jag också för Sandras blogg, den var ju lite halvskum men riktigt skön!

Kul att du är med denna vecka också!

Grimgoth sa...

Härlig lista och svar!
Liie är grym precis som du. ;)

Morrica sa...

Oj, wow, tack!

CrimsonAnna sa...

@Liie: Det är kul att vara med:)

@Grimgoth: Tack så mycket! Ska inte du haka på nästa vecka?

@Morrica: Varsågod:)

Linn sa...

Här ligger jag sömnlös. Klockan är närmare morgon än kväll. Vrider och vänder mig. Plockar upp datorn, kan ju ändå inte sova. Tänker; jag kikar in hos CrimsonAnna och ser vad hon har haft för sig de senaste dagarna.

Och så läser jag detta! Om jag somnar - om, det är inte helt säkert - så blir det med ett leende på läpparna. Tack för de fina orden!

CrimsonAnna sa...

@Linn: Varsågod! Jag blir så glad att de som inspirerar mig får veta det. Jag hoppas att du lyckades somna till slut