Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, maj 14, 2012

Tall, dark...and immortal


Jag är inte bara hårdrockare, jag är vampyrfantast också. Det roliga är att dessa två områden är också de enda två där jag kan säga att jag är ganska konservativ-jag vill ha min metal melodiös och mina vampyrer i kistor på dagarna, och har sålunda inte sett enda "Twillight"-film. Dock, när någon gör något kreativt med mina "darlings" så är jag all ears. Det är det serien "Moonlight" gör. En av deras taglines är "bringing fresh blood to the vampire legend". Kaxigt men de har rätt. Den andra fick bilda rubrik till dagens inlägg¨.

Ska man beskriva serien mycket kortfattat så handlar den om Mick St. John, privatdeckare och vampyr, och hans fallbeskrivning och relationen till reportern Beth. Det som skiljer denna från andra vampyrserier t.ex. "Buffy the vampire slayer" och "Vampire Diaries" är dels att vampyrerna här är vuxna och att vi har en vampyr som vill vara mänsklig. Avsnitten avslutas ofta med att Mick reflekterar över vad han går miste om som vampyr, och det han saknar mest är ofta små vardagliga saker.

Tyvärr lades serien ner efter bara en säsong men den finns att köpa på t.ex. CDON.

*Bild från getglue.com

2 kommentarer:

curiousheathen sa...

Du vet vem min favoritvampyr är, inte sant? Men jag gillar beskrivningen du ger, och kommer ge detta minst en chans. Tack för tipset!

CrimsonAnna sa...

@Morrica: Spike är ju underbar, men vete tusan om han inte får på pälsen av Mick St. John.