Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, januari 07, 2012

SVT goes metal

Jag skällde på SVT i höstas för att de hade dålig koll på hårdrock. Nu verkar de kompensera för detta på två sätt-dels genom att visa en serie i 11 delar om hårdrockens historia, dels genom att ha fått totalt hårdrocksfnatt och petar in bitar av hårdrockslåtar i de mest osannolika sammanhang. Speciellt verkar "Nothing else matters" ha fastnat. Jag har hört den såväl i "Go Kväll" som i "Året med kungafamiljen"

"Hårdrockens historia" är en liten godbit. Blev lite extra glad när jag såg att det är Sam Dunn som har gjort den. Hans "Metal: a headbanger's journey" sätter verkligen fingret på hårdrockarens själ. Jag vill också applådera översättaren som har översatt det anglofierade metalspråket på ett strålande sätt. Exempel: "metalheads" blir "metalfans". Det ska bli riktigt roligt att följa alla 11 delar. Ni som vill kolla in den första-marsch in på svt play-den finns bara till den 10:e januari.

Med detta sagt drar jag på karaoke.

3 kommentarer:

Wånkan sa...

Tack för tipset! Måste spana in!

Hörde av kollegan att det var fullmåne inatt och det brukar påverka min sömn så min sömnlöshet fick sin förklaring.
Kan det vara så att du oxå reagerar på det?

Hoppas vi sover bättre inatt.

På tal om jobb, vad jobbar du med? Tror jag missat det...... eller så har du inte skrivit om det....

CrimsonAnna sa...

Jag brukar inte reagera på det. Tror att det ironiskt nog kan vara att jag måste upp tidigt till jobbet. Brukar ha svårt att sova då. Så imorgon testar jag om jag hör väckarklockan med öronproppar.

Jag har medvetet valt att inte skriva om mitt jobb. Dels tystnadsplikten och dels så ogillar jag att prata jobb när jag är ledig.

CrimsonAnna sa...

Upptäckte nu att jag har skrivit. Jag jobbar som personlig assistent.