Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, februari 06, 2011

Gary Moore är död

"Nothing on earth stays forever.." som Hammerfall sjunger i titelspåret på "Glory to the brave" men det känns som om det har varit väl många minnesinlägg i hårdrocksbloggarna det senaste året. Idag kommer fler att skrivas, eftersom Gary Moore avlidit i sömnen på sin semester i Spanien. Det känns trist att höra. Många andra kommer att skriva betydligt bättre biografier än jag skulle lyckas med om jag försökte. Jag tänker därför fokusera på vad Gary har betytt för mig. Det råkar vara så att han skrev "Over the hills and far away" -låten som fick mig att gå över till hårdrocken. Han var en av de akter som jag var allra mest besviken över att ha missat på Sweden Rock förra året, Tråkigt att jag inte fick chansen att se honom live.

Det är svårt att välja vilken låt men jag tänker välja en låt, som förutom att vara vacker som melodi har en av de vackraste låttitlar som finns "Blood of emeralds". Vila i frid, Gary, och tack!

Inga kommentarer: