Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, juni 05, 2010

Nära hjärtat

Upptäckte igår att en viktig kvinna i mitt liv, serietecknaren Wendy Pini, fyllt 59 år. För er som inte känner till henne så är hon en av författarna till independent-serien "Elfquest" ("Alverfolket" på svenska), en fantastisk serie som jag läste som barn och väckte min fascination för alver-sedan dess har jag varit alv-frälst. Som vuxen hittade jag serien på originalspråk digitalt och det var först då jag förstod på allvar vilken djup och flerdimensionell historia det är. Gå in på hemsida och läs den, den är gratis. 2011 kommer den att bli film, något jag ser fram emot med spänning, det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, men lite nerver finns ju vad de kommer ha gjort med den. Wendy har också gjort en webserie baserad på Edgar Allan Poes "The masque of red death". Den rekommenderar jag också, den är mörk, gotisk, futuristisk, erotisk och dekadent. Som grädde på moset bedövande vacker.

Det är också världsmiljödagen idag. Ett fint initiativ även om jag tycker vi ska tänka på miljön varje dag. Har sedan tidigare gjort en spotify-lista men låtar som passar känslan att vara engagerad i miljöfrågor. "The reason" heter den för jag gjorde den en dag när jag var frustrerad.
Följande låtar ingår för er som inte har Spotify och de fick vara med av följande skäl:

"What a wonderful world"-Louie Armstrong: Första låten jag lade till-och det är ju just det som gör det värt att kämpa. Det finns så mycket härlighet att bevara

"From a distance"-London Symphony Orchestra: För att texten beskriver att på avstånd ser världen blå, grön och vit, haven och bäcken möts och harmoni råder.

"Last look at Eden-Europe"-för stämningen i låten om att ta en sista blick på Eden och ta itu med hur verkligheten ser ut. "I wanna hear you say, Come with me"-det är så det som vi vill höra, att alla kommer med på sitt sätt.

"We don't need another hero"-Northern Kings: Vi behöver inte fler hjältar nu, vi behöver att något görs.

"Titan"-Hammerfall och "The Final Countdown"-Europe: Två svenska låtar på samma tema, att människorna lämnar den förstörda jorden för att bosätta sig på andra himlakroppar. Tyckte det var lite kul att sätta in den ganska utslitna "the final countdown" i ett sammanhang där hela texten passar in-den är ju knappast munter.

"Warriors of the world united"-Manowar: Till alla som kämpar, från dig som cyklar istället för att ta bilen till volontärer som kämpar för mångfalden till presidenter som vågar säga ifrån. Vi är många som kämpar, och vi kämpar tillsammans. "Many stand against us but they will never win"

"Symphony of destruction"-Nightwish: Tyvärr känns det som ett alltför vanlig ledmotiv idag.

"I walk forever"-Tarot: Avslutningen känns så rätt för även om det är jobbigt kan jag inte ge upp. "I walk forever til the road winds up into the sky".

1 kommentar:

Clara sa...

Elfquest verkar intressant, ska kolla upp när jag har tid :)