Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, april 13, 2009

Vårsnack

Tack för alla påskpyntskomplimanger-dock har min kamera skojat till det för plymen i vasen är mörklila.

Tjejsnack är äntligen tillbaka efter att ha legat på is. Jubel! Dessutom med ett nytt, lite enklare upplägg. Ni som vill veta vad det är och/eller vara med och skriva klickar här.

VÅREN

1. Vad är det bästa med våren?
Att man äntligen kan ha på sig de flesta kläderna och skorna igen, att man varken behöver frysa eller svettas. Störst är dock den allmänna känslan av optimism och förnyelse som vilar i luften.

2. Vad är det sämsta med våren?
Att man inte riktigt vet vad man ska ta på sig, samt att delar av min bekantskrets måste lida av pollenallergi. Själv är jag förskonad men blir istället förkyld av väderomslag. Solstrålarna är inte så snälla heller utan pekar med rediga små fingrar på fönster som ska tvättas och damm som ska torkas.

3. Har du/vill du köpa nya vårkläder, vad?
Ja du, vet inte om det är så vårigt men vill gärna uppdatera garderoben. Har sett två ruskigt snygga bälten jag vill ha och lite fler tröjor vore skönt. Annars är det mer sommarkläder jag behöver. Jag kommer uppdatera garderoben med mestadels second-hand, snällt mot både ekologi och ekonomi. Min sminkäska kommer utökas med ett lipgloss och ögonskugga med, hoppas jag

4. Har du sett några vårtecken än, vad?
Massor av vackra blommor, både vilda och i trädgårdar. Fåglar som letar bo-material och kivas om honorna. Uteserveringarna börjar också komma upp-och så hör man det sköna ljudet av smattrande motorcyklar.

5. Brukar du göra nåt speciellt på våren, vad?
I vårens sista skälvande dagar fyller jag år. En rolig grej som händer på våren är att min te-smak förändras. De tunga smakerna som chai och chokladmint får säsongsvila medan jag föredrar lättare, fruktigare och blommigare smaker. Ibland kan även kryddigt te vara gott men då får det gärna vara rött eller grönt (allra helst roiboos heta stunder)

4 kommentarer:

Milo sa...

Åååååh!!! Vad roligt att du skrev! Och du blev den allra första oxå!!!!
KRAMAR

Gbgmamman sa...

Håller med dig om att man vill handla lite nya tröjor. :D

♥ Pernill@ sa...

Du skiver så bra...

Linda sa...

Hejsan inne och kikar på dina svar på tjejsnacket.
Hoppas du haft en fin vecka än så länge? //Linda