Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, april 11, 2009

Påskpynt hos mig

Tänkte att jag skulle visa hur jag påskpyntar hemma. Kör lite mer allmän vår än traditionell påsk. Min påsk är mer glädje över vårens ankomst. Mer uppståndelse än död för att anknyta till bibeln. Mitt "påskris"-trollhasselkvistar och en vippa från påskägget jag fick från mormor samt en tupp från en påskblomma jag fått tidigare år. Tyvärr är fönstret vintersmutsigt men det ska ordnas.


Mitt vardagsrumsfönster-och jag ni ser rätt, en orkidé har flyttat in. Den är vit men den är limefärgad i mitten-snygg kompromiss va;) Hade tänkt ha gula ljus i de vita stakarna för att få dem att likna ägg men tyvärr fanns inga tillräckligt varmgula och då fick det bli lime, som spirande gröna skott istället.De här häftiga tupparna har en numera avliden vän till min mormor och morfar gjort. De finns bara i ett exemplar. Tar inte bara fram dem till påsk-tycker de passar för det mesta beroende på ljusfärgen.


Mitt arrangemang till soffbordet-det står numera på en vit duk. Det svarta ljuset är från Coop (fick det i julklapp), det limegröna hade jag i förrådet och det gula är från Indiska. Det och de limefärgade stearinljusen är det enda jag köpte nytt i år. Övriga grejer hade jag redan hemma. Ni kanske har noterat att det är tuppar i mina pynt. Enligt den kinesiska zodiaken är jag född i tuppens år (och den stämmer väldigt bra) så därför tupptemat.

4 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Härligt personligt påskpynt, jag gillar färgerna. Memma och mämmi är samma sak, vi riktiga finnar säger mämmi. Äts med liten slurk grädde (ej vispad).
God fortsättning på påskhelgen.

Frida M sa...

Vad fint det ser ut! Gillar de vita, runda ljusstakarna. trollhassel är också fint, vi har en buske i trädgården :)

Heyli sa...

mysiga dekorationer!! :) vilken häftig effekt det vart med röd vas och blått dun! :)

Sandra sa...

Det ser riktigt tjusigt ut!