Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, mars 24, 2009

Metal will stand tall

Såg just "Kobra" på SVT2 om metal-scenen i Mellanöstern. Tror inte jag var ensam om inte känna till att de har en metal-scen men den lever tydligen trots att den motarbetas av staten och folkets fördomar. På något sätt känns det som det är där metal behövs, i ett hårt kontrollerat samhälle där regimen talar om för människor hur de ska leva. Ett metalhead från regionen hade sagt "Vi spelar heavy metal för att våra liv är heavy metal".

Intressant också att fördomar mot oss hårdrockare är samma världen över. Dubai-bandet Nerve Cell berättade att journalister förvånas eftersom de tror att de ska vara svartsynta och aggressiva. Min bild av hårdrockare är att inget är längre från sanningen. De skönaste människor jag känner är hårdrockare. En av mina nyaste vänner har tack vare mig upptäckt Sabaton och Hammerfall och jag märker hur hon levt upp av det. Det är det metal gör när den är som bäst-den frigör ditt sinne!

Till alla mina metalbröder och -systrar i hela världen vill jag dedikera Sabaton "Masters of the world", för det är vi:D

8 kommentarer:

Morrica sa...

Låt mig rekommendera dig att kolla in Havok från Lund (http://www.havok.se), med den persiske metalmannen Mahan Ahmidi på gitarr, apropå metal från mellanösternregionen

\m/

Anonym sa...

grymt bra citat...det tar jag till hjärtat

Anonym sa...

Antar att du ska på giget på söndag? Hammerfall, Sabaton etc..

Anonym sa...

"...frön av empati och tolerans". Det lät väldigt vackert, må det så ske! :)

Anonym sa...

åh sabaton, underbar musik :)

hihi ja visst är han söt!

Hannele på Hisingen sa...

Världen är full av fördomar.

Anonym sa...

tack för åsikten den behövdes då jag har världens beslutsångest :)

Anonym sa...

Det finns en grymt bra dokumentär om ett ett metalband i irak. Sök på Youtube, den finns uppdelad där.