Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, oktober 22, 2008

Har det brunnit i skallen?

Har någon missat att det är något ruttet i åtgången av Metallica-biljetter? Nu vill ticnet auktionera ut biljetter för att stävja detta. Jag tror de är helt fel ute. Vi behöver definitivt inte högre biljettpriser-för mig var 750 kr för en metallica-biljett smärtgränsen. Jag tycker snarare vi ska göra som våra danska vänner-lagstifta mot att sälja dyrare än ursprungspris. Självklart ska man kunna sälja sina biljetter om du bryter benet en vecka innan konsert-men du ska inte kunna köpa upp biljetter för att tjäna en hacka. Jag har hittills inte använt Ticketfast men är beredd på att göra det om det kan stävja fusket.

Fick besked från jobb två idag (mitt nya jobb) att de bara kommer kunna erbjuda mig enstaka pass framöver. Vi får se om jag fortsätter eller om jag söker något annat-det har inte känt 100% med personkemin men har velat känna efter ordentligt för det är alltid ansträngande när man är ny på ett jobb. Jag ska tänka och återkomma i frågan. Tänker följa mitt hjärta-på ett eller annat sätt löser det sig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att den danska metoden är en genomtänkt strategi. Att göra det ilegalt att sälja evenemangsbiljetter i andra hand till ockerpriser känns som ett givet steg för att döda maffians svarta handel. Ticnets förslag att auktionera biljetterna är bara ett sätt att sko sig lite extra. Din frågeställning om huruvida det brunnit i skallen kan nog bara besvaras med ett konstaterande att branden verkar ha fått härja fritt och nu är bortom kontroll

Prettomorsan sa...

Ja, det är sött.... men ibland lite enerverande. ;)

Anonym sa...

Lagstiftning mot ocker tycker jag känns som en bra idé. Det borde också gälla sådana som Pressbyrån...

Tack för kommentaren Anna och Ja! Klart du ska skriva ett eget Metal hela veckan inlägg.

/Supersatan

Wånkan sa...

Jag är emot iden med att auktionera ut biljetterna för det känns mer som om ticnet vill tjäna de pengar som svarta marknaden får idag. Det danska systemet är jag dock inte insatt i men det låter ju helt klart vettigt att ha en lagstiftning emot det. Frågan är bara hur man kommer åt dom som gör det och det blir kännbart straff. Vet ju hur milda domar det är i sverige på grova brott så vad kan det då bli för att sälja en biljett till ocker på svarta marknaden?