Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, september 02, 2008

True metal?

Hamnade i en diskussion på nätet om varför metalkillar ofta är tillsammans med vanliga tjejer. Jag slängde in frågan varför man så sällan ser det omvända fenomenet-metaltjejer med vanliga grabbar. Hamnade då i en evighetsdiskussion med en tjej som inte verkade förstå vad diskussionen handlade om. Hon verkade desstuom desperat på att få ingå i hårdrocksgemenskapen , eftersom hon verkade grymt irriterad på min åsikt att man åtminstone bör ha något yttre attribut för att kalla sig hårdrockare. Hon hävdade att alla som lyssnar på hårdrock är hårdrockare och jag höll inte med (däremot är alla som gillar hårdrock välkomna). Det var länge sedan jag blev så uppeldad, det var nära att jag bannade mig från relationsforumet på egen begäran. Lyckades iaf hålla mig från att skriva ngt alltför otrevligt, och till slut reagerade admin och låste tråden.

Ikväll hamnade jag i den andra delen av skalan. Brandon Lee skrev ett inlägg som fick mig att skratta gott (hur sätter man öronproppar på en trattkantarell? jag var sjuk den dagen på biologin) som i korthet förklarade att Joacim Cans är en sabla sellout och hans hårdrockshjärta har slutat slå. Se där-man får tydligen inte ha någon kontakt med världen utanför om man vill vara metal.

Mötet med motsaserna fick mig att fundera lite. Måste det vara antingen "Har du hört 'Run to the hills' utan att kräkas är du hårdrockare" eller "Lyssnar du inte på bara obskyra band är du inte metal". Som jag ser det kan man säga så här:

Lyssnar du på musiken-gillar du hårdrock
Lyssnar på musiken+kör stilen-är du hårdrockare
bara stilen ingen musik-poser

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gött. Då är man hårdrockare många dagar på jobbet. Barnen och deras föräldrar(=kunderna), börjar nog vänja sig vid Eddie och diverse Slayer- och ´Tallica-skallar. :-D

SixesAndSevens sa...

Varför måste det finnas yttre tecken på att men är "hårdrockare"? (Löjligt ord) Räcker det inte med att man lyssnat på musiken sen man var 5? i typ 25 år? Om jag inte läst fel så var väl du en dansbandsbrud rätt nyligen? Är det bara att sadla om och bli "True metal" bara så där? Jag bara frågar. :)

Anonym sa...

OK,let´s R´n`R,även det här om Cans hjärtfel var en del av skrattfesten,J är en trevlig snubbe,folkmetallens Åsa-Nisse,den gemytliga bakgrundljudets profet,dirigent och körledare. Hammerfall har ju alltid varit 70 tals hårdrockens andliga kukförlängare till 2000-talet,poseparodi av Run To The Hills,hej och hå vad det går. Jag har absolut ingenting mot folkmetal,texLordi,Hammerfall,Iron Maiden,Nightwish etc,även om de sistnämnda numera faller inom ramen poprock med dansbandprinsessan i spetsen. Även om jag skriver om musikrelaterad skit och spelar själv gothmetal, är jag inte på nå´t sätt insnöad i hårdrock,utan kan lyssna lite av varje,tar varken musiken eller mig själv med dödlig allvar,musik är bara musik,underhållning.Att lyssna COB spela Vivaldi eller Lordi förklara att djävulen är en looser,.bara musik. Vill du få en bredare bild av Finsk hårdrock/metal så är du välkommen till min blogg,länkar till en hel del nytt,.och min gästbloggare till pop och rock,nå´t för alla. Ha det fint.

Gbgmamman sa...

Tycker ditt resonemang stämmer himla bra. Jag är absolut inte/har aldrig varit hårdrockare, men gillar mycket av musiken. (är iof allätare inom musik)
När jag träffade min gubbe så var han hårdrockare, läder, nitar långt hår osv, men han kallar sig ju inte för hårdrockare längre, men gillar fortfarande musiken.Han säger själv f.d.
Så att man är hårdrockare när man gillar musiken + att man kör stilen, tycker jag är helt riktigt!
Ha det! ;p

Anonym sa...

Oj vad svårt... Finns nog lika många åsikter som hårdrockare ;) Själv har jag märkt att ju äldre man blir desto mindre bryr man sig vad omvärlden tror/inte tror man är :) Jag har varit hårdrockare i sisådär 25 år o kommer dö som sådan :) Däremot har jag inget behov av att visa det på det sätt man gjorde när man var yngre. När jag går på krogen t.ex sätter jag inte på mig bandtröja o nitbälte (inte för att det är nåt fel, inte min stil bara), däremot gärna skinnbrallor o en sexig top. Utseendemässigt är jag väl en blandning, därav mitt nick "MetalBarbie". Så länge man själv vet vem man är behöver man inte visa tillhörighet. Jag lyssnar dock uteslutande (99%) på hårdrock, men varierad sådan o är inget fan av den hårdare skolan som t.ex döds. Om då någon tycker att jag inte är en "riktig" hårdrockare kan dem stoppa upp den åsikten därbak :) hepp