Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, juli 30, 2008

Göteborg dag 1-Go west

Så var det dags att dokumentera min västkustresa. Morgonen började kl. 5 då jag klev upp, packade det allra sista och sade adjö till mina kära katter för att ta X2000 till Gteborg. Jag är en av de som gynnats att av SJ:s biljettsystem så jag åkte första klass billigt. Jätteskönt och dessutom var jag nere på tre timmar. Väl där var det fem timmar kvar till jag fick checka in på vandrarhemmet. In med bagaget i en av centralstationens illgröna boxar och iväg för att vandra runt i stan ett par timmar. Kollade bl.a på skor eftersom jag saknar ett par rockiga skor som inte har så mycket klack och som funkar både till vardag,fest, jeans och klänning. Hittade ett intressant par på Shock men eftersom det är den 24:e fick jag vackert vänta med att köpa dem. Åt en supergod sallad på Slimfood. Man fick komponera själv vilken är toppen för mig som är vegetarian (grekisk sallad brukar vara det vegoalternativ man har och jag har olivskräck) Så det blev kikärtor, bönor och keso för hela slanten samt ananas.
Det var helt underbart att gå runt i sin egen takt, för sin egen skull. Jag kände hur all gnisslighet, stress och irritation rann av mig.

Betämde mig för att ta en tidig kväll på vandrarhemmet och köpte lite mat på hemköp. I köket träffade jag Lukas, en söt schweizisk kille som rest runt några veckor i sverige. På en blandning av svenska engelska och tyska pratade vi om allt möjligt och vi delade hans mat (hans var också vego) Vi bytte tyvärr inte msn, mail eller något men det var trevligt ändå.

To be continued...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att du hade det trevligt i Göteborg.
Jag brukar också bo på vandrarhem när jag är i Stockholm. Det tycker jag är billigt och bra. Och man traffar alltid nya människor då.

Det Mörka Hotet sa...

Hoppas du hann träffa Lukas igen!

Anonym sa...

shoppa ensam kan vara riktigt befriande! eller stressande oxå för den delen.. =)

haha, har oxå olivskräck! och börjar bli evinnerligt trött på grekisk sallad.. många gånger det enda vego-alternativet.