Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, november 17, 2013

Så kommer en förkylning

Som jag skrev i förra inlägget så har jag varit trött och lite off den här veckan. Det fick sin förklaring på fredagen när jag vaknade upp med en förkylning. Den, i kombination med träningsvärk från det fantastiska träningspasset på torsdagen, fick det att kännas som att jag var gjord av sten. Naturligtvis blev det inget arbete den dagen. Nu kanske en del skulle säga "Oh, så skönt att slippa jobbet" men jag kände inte så. Jag var besviken. Besviken över att vara förkyld, inte få runda av arbetsveckan och få ha massor av energi till helgen. Tursamt nog hade jag Goron som kunde påpeka att hälsa är det viktigaste och att det är oflyt, inte en kosmisk konspiration.

Lördagen kom med en ljusning. Hade inte lika ont längre. Dock fortfarande trött så det blev en lördag sittande i soffan och spela "The Legend of Zelda: Twilight princess" med Goron. Framåt kvällen blev det soffan och "The Hobbit" som jag nyligen köpt.

Idag har jag mått bättre. Varit hes men min bedöming är att jag kommer att kunna gå och jobba imorgon. Lite vemodigt dock när Goron åkt hem dock. Men skönt, för trots att vi båda har varit lite slitna och trötta så har vi hållit ihop. Vi har snackat ihop, och detta är en tärande period på året för oss båda, men vi ska fixa det tillsammans. Min plan är att göra någonting bara för välmåendet varje dag, om det så bara är att dricka en mugg örtte eller att smörja in min kropp kärleksfullt med kroppssmöret istället för att gnugga in det som att jag marinerar en skinka (ja, sistnämnda har hänt).

2 kommentarer:

Liie sa...

Lördagen lät ändå lite mysig! Aldrig kul att vara sjuk visserligen men om det är på bättringsvägen och man har spel och film att roa sig med så kan det allt vara lite mysigt, man behöver inte tänka på allt man borde göra, för är man sjuk får man ligga still :) Hoppas du är piggare nu!

CrimsonAnna sa...

@Liie-Tack för krya-på-dighälsningen. Ja, det viktigaste när man är sjuk är ju att vila. Då kan man lika gärna kolla på en bra film eller serie. Som du säger, man får ligga still. Dock är jag galet sugen på att bli frisk, träna och fixa saker.