Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, november 21, 2013

Jag är konvalescent och lite vemodig julfuskare

Konvalescent är ett fint ord. Det har jag tyckt ända sedan jag lärde mig det ordet i Bamse som liten. Det är där jag har varit denna veckan, på väg mellan förkylningens träsk och friskhetens frodiga skog. Har jobbat, helt enkelt för att energin har funnits, det är bara min röst som är en kraxande kråka. Tyvärr bestämde sig förkylningen för att ta med sig humöret också. Har varit vemodig, tvivlat på mig själv och dessutom känslig.

Orsaken till vemodet tror jag är det tråkiga grå vädret. Vädret är sådant att det får mig att minnas denna period förra året, när mormor gick bort, då det fanns människor som trodde att det var okej att behandla mig hur som helst (tips till alla människor-det är aldrig okej att behandla en annan person hur som helst) och en period i mitt liv då jag kände mig väldigt ensam. Det kommer att krävas mycket arbete för att påminna mig om att den perioden är över, för nu är jag inte ensam. Så långt ifrån ensam.
Jag kommer att återkomma till hur mitt liv har förändrats till det bättre i ett senare inlägg.

En sak jag gör med berått mod för att muntra upp mig själv är att julfuska. Ja, ni hörde rätt, jag julfuskar i år. I och med att jag kommer att arbeta julafton i år och förra julen blev som den blev så tänker jag att i år ska jag köra på vintermys istället-låta det vara mysigt länge.

Nu är ni kanske nyfikna på vad jag har julfuskat med? Inte så farligt som det låter, jag har druckit beställt julteer och så har jag ätit skumtomtar. Julpynt och sådant väntar till första advent =)

4 kommentarer:

Linn sa...

Hoppas att julfuskandet lyckas driva något av novembermörkret och vemodet på flykt. Årsdagar är alltid speciella tycker jag. Får även mig att tänka tillbaka och minnas. Men kanske kan vi istället använda det som något att ta spjärn emot och påminna oss om allt som är så mycket bättre nu? En jämförelsepunkt.

Ser fram emot kommande inlägg där du berättar om förändringarna!

CrimsonAnna sa...

@Linn-Ja,och många saker som många förknippar med jul,t.ex.kanel och saffran, är för mig året runt kryddor. Dessutom blir det mindre galet om man sprider ut det.

Som säger tänker jag använda den 29/11 som en jämförelsepunkt. En milstolpe att jag har klarat det första året.

Queen of Kammebornia sa...

Jag är också konvalecent Och jag tycker också att det är ett bra ord. Krya på digkramar!!!

CrimsonAnna sa...

@Queen-så glad jag blir att du skriver till mig =) Har följt dig och håller tummarna för dig. Krya på dig kramar tillbaka =)