Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, augusti 11, 2013

Till Kolmården-utan att bli inlåst ;) *bildbomb*

Världen börjar antar något klarare färger-även om jag bitvis har varit trött första semesterveckan. I förrgår så tog jag och Goron och åkte till Kolmårdens Djurpark. Tillsammans, bara han och jag. Vi gillar båda två att titta på djur så därför passar det som hand i handske. Jag hade dessutom inte varit där sedan Göran Persson var statsminister, men har många fina barndomsminnen därifrån så det var kul. Att åka tillbaka till sådana ställen kan vara vanskligt men den här gången blev det bara bra.

Jag har alltid uppskattat djurparker, men har blivit lite mer kritisk med åren. På Kolmården har dock djuren det bra vad jag kan se. I den bästa av världar skulle djuren kunna vara fria och inte behöva djurparkers insatser, men i den värld vi lever i behövs dem. Vissa djur, som visenten och davidshjorten, existerar i frihet resp. överhuvudtaget tack vare djurparker.

På en punkt är Goron och jag ruskigt lika. Går vi på djurpark vill vi se alla djur-från små fiskar och sköldpaddor till elefanter. Många spännande djur såg vi också. Vårt sätt att säga att vi uppskattar ett djur är att säga att vi vill ta hem det. Så jag fick (på skoj) förklara för Goron att hans katter nog inte skulle uppskatta sällskap av en nubisk get eller elefantkalv, och han fick övertala mig att det blir jobbigt att ha 8 svarta minigrisar eller eketorpssvin i lägenheten. Det är inte svårt att uppskatta en prickig gris =)

Bevis för hur mysigt vi hade, inte ens regnet kunde rubba vårt goda humör.En kärrsköldpadda som simmade fritt i en damm. En gång i tiden fanns dem ända upp i Danmark och Sverige.


Det är läckert att se trubbnoshörningar ströva omkring på en savann bland svenska tallar.


Den redan berömda elefantkalven (född 27/7) strövade omkring och upptäckte stora världen och tyckte att allt var spännande innan han somnade. Extra fint, det är inte mamma han sover under utan den andra honon i den lilla flocken. Man skulle kunna kalla henne gudmor :)


I dammarna runt aporna simmar både gräskarp och vanliga karpar. När jag tog en bild på den här skönheten skrattade Goron och sade "Du åker till Kolmården, betalar 400 kr i entré och tar kort på en fisk du kan se i den lokala zoo-affären" Jajemän, sådan är jag =)


2 kommentarer:

Lesthi sa...

Jag vill också ta med mig massa djur hem när jag är och tittar i djurparker :D men särskilt surikater.

CrimsonAnna sa...

@Lesthi-det såg vi också, med väldigt söta små ungar =) Söta och tuffa djur-de äter skorpioner.