Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, oktober 28, 2012

Släktsnillen spekulerar om vintertiden

Träffade min familj igår. Då kom diskussionen upp om hur man ska tänka vart klockan ska när den ställdes om idag. Då kom det många roliga förslag. Min faster tyckte att man skulle tänka på att man behöver den extra timmen för att sova på hösten när man är trött. En annan var inne på samma som jag, att man ska ställa fram trädgårdsmöblerna på våren, och nu ställer man tillbaka möblerna i förrådet. Den bästa kom då från min ingifta farbror, som tyckte att man skulle tänka att man alltid ställer tiden mot sommaren. På våren, när sommaren ligger framför oss så ställer vi fram klockan en timme, och idag, när sommaren ligger bakom oss, ställer vi tillbaka klockan om vintertiden

4 kommentarer:

Linn sa...

Den fastnade jag för: att ställa klockan mot sommaren! Hela grejen med sommar- och vintertid är egentligen ganska knepig. Ganska snart är ju effekten förlorad och det är mörkt/ljust dygnet runt i alla fall. Men den där extra sovtimmen... den gjorde susen! God morgon :-)

CrimsonAnna sa...

@Linn-jag har hållit på trädgårdsmöblerna men sommaren är bättre-den fungerar ju oavsett hur du bor. Som du säger den gör inte så stor skillnad-men den veckan den gör det kanske vi kan hämta energi att orka:)

Gbgmamman sa...

Många bra förslag!
Jag kör den med trädgårdsmöbler/balkongmöbler. :)

CrimsonAnna sa...

@Gbgmamman-ja det är ju ett ett fritt val tack och lov. Det är roligt att det finns så många varianter:)