Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, oktober 25, 2012

Ord och fraser som stör mig

Jag blev inspirerad av Katta Kvack och skrev en lista på några fraser som stör mig, på nivån sten i skon.


  • "Mätt i magen"-Var i hela...skulle du annars vara mätt? I foten?
  • "Vad godis" brukar en äldre kvinnlig släkting säga när mat är gott. Jag vill inte ha bilden av gelégodis när jag äter en vällagad gryta och en välkomponerad sallad.
  • "Djurbebis" alt "djurbarn"-det är inget fel att säga djurunge-det finns också massor av bra ord för respektive djurs avkomma-föl, kalv, yngel, valp, killing etc. Djur är tillräckligt fantastiska utan att behöva förmänskligas
  • "Är the sh*t"-sorry men jag fattar inte varför detta uttryck används överhuvudtaget. Användare är varmt välkomna att förklara i kommentarsfältet.
Vilka ord och fraser stör ni er på?

5 kommentarer:

Linn sa...

Håller verkligen med dig ang. djurbebisar, men ännu värre är det med de som säger att de har en liten kattkille eller hundflicka. HANkatt. TIK. Tack.

Viola Vamp sa...

HAHAHAHA! Jag stör mig på EXAKT samma grejer! "Mätt i magen" får mig fan nästan att kräkas. Tycker det är vidrigt!

Ska komma på fler saker, lär bli en lååång lista. :)

CrimsonAnna sa...

@Linn-Tack så mycket. Som sagt, det som stör mig är förmänskligandet av djuren.

@Viola-Tack så mycket:) Jag trodde att jag var ensam om den där. Måste komma ihåg att inte banka huvudet i matbordet om någon säger det till mina eventuella framtida barn.

fruvargavinter sa...

men åååh. hade skrivit en lång och trevlig kommentar innan jag lyckades radera alltihop. det här med att blogga/kommentera via mobilen verkar inte riktigt vara min grej. än så länge. men övning ger färdighet, sägs det. :)

CrimsonAnna sa...

@fruvargavinter-sådant händer. Har inte heller lärt mig att blogga från mobilen:)