Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, oktober 09, 2012

Den första dagen med handflate-metoden

Till middag igår började jag äta enligt handflate-metoden. Mycket kort går den ut på att äta 1 handflata protein, 1 knytnäve kolhydrater och 2 knytnävar grönsaker, frukt och bär. Vill man gå ner i vikt så kan man byta ut kolhydraten mot 1 knytnäve grönsaker till. Har nu ätit enligt detta i ett dygn och det känns bra. Jag upplevde att jag inte var vårlhungrig när jag kom hem från jobbet-det är annars ett av de tillfällen där jag brukar småäta. Nu ska jag äta efter den ett tag till innan jag ropar hej-men första intrycket är bra.

Jätteskönt är också att jag tog fram min varma ulljacka idag och den sitter lika snyggt som förra säsongen:)

4 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Intressant! Lycka till! Kram!

CrimsonAnna sa...

@Queen-tack:) Det var en svårare dag idag, men det verkar vara en metod som är lätt att hitta tillbaka till:)

Linn sa...

Spännande metod. Jag tänker ibland att jag ska vända upp och ner på mina middagar, i betydelsen att skifta vad som är tillbehör. Gör en jättesallad och äter mindre av den traditionella maten. Mer protein och mer fett är mina matmål just nu, kämpar precis som du mot hungern.

CrimsonAnna sa...

@Linn-jag tror att protein är det viktigaste. För mig har jag fått en nytändning på grönsakerna. Idag åt jag jättefräsch, fantastisk vitkål.