Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, juni 29, 2012

Var är fest-avdelningen?

Igår var jag och Sisu på shoppingrunda. Hon har nämligen blivit inbjuden till en 50-årsfest och behövde något somrigt och festligt att ha på sig. Själv var jag ute efter att fylla på min garderob med snygga vardagskläder, samt balansera garderobens färgskala lite (just nu är detta min garderobs ledmotiv). Trots att, eller kanske tack vare, att Sisu är en sportig 60-talist som älskar varma färger och jag är 80-talist, metaltjej med smak för goth och kalla färger så är vi varandras bästa smakråd.

Det som kommer att gå till historien från denna shoppingrunda  är Sisus kommentarer "Var är fest-avdelningen?" och "Den är inte festlig". Det var ganska tunt med den traditionella typen av festkläder som brukar finnas under sommaren. När jag hört ovannämnda ett antal gånger så sade jag (med glimten i ögat såklart) att "festen är slut" och frågade "Är det så här du upplever det när jag frågar 'men är det metal'?" Det var det.

Min teori är att gränserna mellan fest och vardagskläder har suddats ut. Vad tror ni?

Stackars Sisu hittade inte någon klänning, medan jag, som var smakråd först och främst-och gick in ordentligt i den rollen-lyckades hittade följande.

  • Ett par ballerinor i metallic med blixtlåsdetaljer
  • En underbar tunn klänning/tunika i dov lila med nitar på axlarna
  • 5 par strumpbyxor
  • Ett par svarta vida byxor
Hur gick det då med att balansera svärtan i min garderob? Sådär. Klänningen är ganska dov, om än rockig, i färgen, byxorna talar för sig själva och strumpbyxorna var tre par svarta, ett par plommonlila och ett par kleinblå. Jag får arbeta på det helt enkelt.

Passar på att ställa en fråga på temat-. Jag vet ju vad jag tycker i frågan men nu vill jag höra er, vilka färger tycker ni passar i en rock/metal garderob?

7 kommentarer:

Månstråle sa...

Sv: Då hoppas jag din ljusmagi ger resultat...;)
I en rock/metalgarderob skulle jag nog mest se svart, silver och lila kanske vinrött...

CrimsonAnna sa...

@Månstråle-jag också:)

Intressant-Sisu, mitt pålitliga smakråd, påpekade för mig att jag passade väldigt bra i vinrött. Vinrött är ju också nära karmosinrött som på engelska heter...crimson;).

Svart och lila är flitigt förekommande färger och jag har i princip bara silversmycken:)

Grimgoth sa...

sv:
Tackar, och Accept metalheart som Bloglovin har jag haft länge.
Dock ändrade jag bakgrunden till den.

Inte tänkt eller funderat på om nya Grimgoth är lik biff byford eller inte, men fel kan det ju aldrig vara :)

CrimsonAnna sa...

@Grimgoth-jag tycker ju att Biff är en av hårdrockens skönaste snubbar och dessutom min "metal grandfather" så fel är det inte:)

Grimgoth sa...

Det är bra det, får föra denna fråga vidare bland mina läsare samt visa upp ett kort som jag tagit på han från då jag såg dom på SRF förrra året.
Är grymt nöjd med det!!

CrimsonAnna sa...

@Grimgoth-varför inte en enkel liten omröstning? Vi kan köra den paralellt här och på din blogg så gör vi lite reklam för varandra.

CrimsonAnna sa...

@Grimgoth-varför inte en enkel liten omröstning? Vi kan köra den paralellt här och på din blogg så gör vi lite reklam för varandra.