Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, juni 10, 2012

Skimret

Hur många av er här har drabbats av att ni har träffat en person, blivit betuttade och sedan, efter att förälskelsen tagit slut (hur den nu än gjorde det) tittat på en bild av eller träffat personen ifråga och tänkt "Hur sjutton kunde jag tycka att h*n var det vackraste som finns"? Skimret, mina vänner, skimret.

Det fina med skimret är att den kan sätta sig på vem som helst och göra den till världens vackraste i någon annans ögon. Det dumma med skimret är det också har en tendens att förvrida huvudet på dig. Det sätter sig i ögonen på dig också och hindrar dig från att se att du och personen det har satt sig på inte alls har någon framtid ihop. Jag tror att det sätter sig i öronen också, för det spelar ingen roll att kloka vänner försöker tala om det.

Igår såg jag en bild på FB, och det är så att jag tror att mina bloggvänner i Umeå och Skåne hörde hur skimret föll bort. Att få korgen gör ont, men när skimret faller bort så är det mest skönt. Det är som att Universum rensar upp resterna av en gammal förälskelse för att plats för en ny. Skimret flyger vidare för att hitta någon annan, förhoppningsvis bättre, att fästa sig på.4 kommentarer:

Anonym sa...

Det där har nog hänt alla, kärleken är blind som redan Shakespeare skrev.
Jag kommer för övrigt ihåg en studie från University College i London som visade att det finns sanning i ordspråket.
När man ser en bild på någon man älskar så är en av effekterna i hjärnan att aktiviteten minskar i delarna som har hand om kritiskt tänkande.

Mvh Joakim

CrimsonAnna sa...

@Joakim-Jag tror dig:)

Linn sa...

Så fint skrivet! Och så är det verkligen. I mitt fall har skimret ofta satt sig personer som rent utseendemässigt är raka motsatsen till min "idealbild" av den perfekta mannen. Det är lite kul, tycker jag, och man kan ju fundera över vad skimret har för plan och tanke med allt :-)

CrimsonAnna sa...

@Linn-det var det som hände den här gången med, med mannen skimret trillade av nu. En nära vän fick se ett kort och utbrast "Oj! Det var ingen CrimsonAnna-kille direkt"