Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, april 29, 2012

Du kan täcka bröstet med deras logga men kan inte en enda låt...

A Rock'n'roll lifestyle skriver träffande om att se människor bära band-tröjor utan att ens ha hört talas om bandet ifråga. Nu ser jag inte det som ett problem om hårdrock blir mainstream, för då kanske tv och radio törs bjuda på lite mer metal till folket, men jag förstår frustrationen när man tror sig ha hittat en musikalisk medsyster eller -broder och så har personen aldrig hört talas om bandet vars logga täcker personens bröst. De som gör så är människor med blodomlopp och känsloliv som alla andra, men det är ett fenomen som jag inte förstår. Jag tycker att kedjorna skulle kunna anstränga sig lite, och istället för att bara trycka upp diverse populära band skulle kunna skapa samarbeten med designers och skapa rock/goth/metalinspirerade tryck. De kan inte skylla på att pengar inte finns, det är garanterat billigare än att köpa Guns'n'Roses eller Kiss logga.

Personligen föredrar jag att bära mindre band, som Hammerfall eller Sonata Arctica, dels för att de betyder något för mig, dels för att de inte är "sönderburna". I övrigt känns det nästan roligare att ha t.ex. dödskalle- eller drakmotiv eftersom du slipper bli inpetat i ett musikaliskt fack. På Sonisphere festival, där jag skulle se 9 band, valde jag mitt svarta linne med texten "metal". Det kan ju aldrig vara fel:)

Vill ni en kul reflektion om en hårdrockare och hans bandtröjor så tycker jag att ni ska kika in hos Grimgoth.

6 kommentarer:

A rock n' roll lifestyle sa...

Fint skrivet! :)

CrimsonAnna sa...

Tack=) Jag har varit inne på ämnet förut och håller som sagt med dig.

Metallbibliotekarien sa...

Jag har också stört mig på detta beteende :-) Personligen har jag ytterligare försvårat för mig själv då jag vägrar att bära tröjor om jag inte har sett bandet ifråga live.

CrimsonAnna sa...

Metalbibliotekarien: Det som är värt att uppleva är sällan lätt-men visst är det så. Dock kan du ju bära ditt huvud högt.

Jag måste säga att mitt stoltaste bandtröje-ögonblick var när jag bar en "Savage Heart"-tröja, fick frågan vad det var och kunde stolt svara ett hårdrocksband från Göteborg.

Grimgoth sa...

Detta ämne kan man diskutera länge känns det som, och visst är det irreterande att "Svenssons" med noll koll också kan bära dessa rocktröjor för att företag bestämmer sig för att tjäna ännu mer pengar!

Tack också för länk och omnämnande!

CrimsonAnna sa...

Grimgoth: Jag håller med dig-det finns hur mycket som helst att diskutera. Som jag sade tycker jag att företagen kunde ägna sig åt lite kreativitet. Varför inte t.ex. Derek Riggs som gästdesigner?