Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, februari 15, 2012

Sabaton "Carolus Rex"

Sabaton har idag släppt omslag och spårlista på sitt kommande album "Carolus Rex" som släpps i maj. En kul grej är att det också kommer att släppas med svenska texter-lite läckert faktiskt, att göra metal på svenska är en stor konst. Är förvånad över temat men det ska bli riktigt intressant att höra-jag ser inte varför vi svenskar inte ska sjunga om vår egen historia. Kan iofs vara för att både jag och min pappa har ett stort historie-intresse. Att en svensk historiker, Bengt Liljegren, har varit med och hjälpt till gör inte det hela mindre intressant.

Vad tycker ni? Är det en bra idé eller får ni kalla kårar?
Vad sägs om omslaget?


8 kommentarer:

Kim sa...

Omslaget: smaklösheten firar nya triumfer.
Texterna: svårt att tycka något innan man sett texterna, men antar att de fortsätter glorifiera och heroisera krig som på tidigare plattor, vilket jag gärna är utan.

CrimsonAnna sa...

Kim: Jag har väldigt svårt att se hur Sabaton glorifierar krig. Jag tycker snarare att de i sina bästa stunder tar fram krigets meningslöshet utan pekpinnar. Som i "The price of a mile" från "Art of war" där texten lyder "Six miles of ground has been won. Half a million men are gone"

Vad gäller omslaget tycker jag att det saknar lite-edge. Jag hade velat stoppa in något klassiskt metal-element som bryter av lite.

Wånkan sa...

Gillar inte omslaget, påminner och kommer att förknippas för mycket med carolus rex skivorna som finns på marknaden.
Misstänker att det tyvärr kommer blir mycket snack om rasism å liknande.
Men det är ju för de som inte lyssnar till deras texter utan tror att dom är för krig istället för att berätta om det menlösa i dom.

Ser fram emot att få höra dom på svenska!

CrimsonAnna sa...

@Wånkan-jag håller med dig. Som jag sade, jag hade velat se någonting somtog lite udden av det. Karl XII i nitarmband hade t.ex. räckt.

Som du säger tror jag att det kommer att bli mycket snack om rasism och liknande. Ganska tröttande tycker jag-jag tror att de som lyssnar på Sabaton är ungefär lika för krig som de som tittar på "Morden i Midsommer" är för mord.

Mr.MASA sa...

Tror albumet kan bli riktigt bra och intressant! Historia is da shit, och baserar mina små historiska årtalskunskaper på Sabaton texter :P

Finns kanske en risk för att de blir förknippade med Ultima Thule och sånna prylar... vilket är åt helvete fel för alla som lyssnat på texterna :P

Bunkerboa sa...

Gillar din blogg! Är själv intresserad av Militär historia och lyssnar på metall. Så jag låter bli att kommentera Kim... Jag längtar efter skivan.
Mvh. Bunkerboa

CrimsonAnna sa...

@Mrmasa-Det var ett av skälet till att jag blev förvånad när jag hörde om skivans tema. I och med att jag minns när Ultima Thule-debatten härjade som värst. Min optimistiska sida hoppas att Sabaton kanske kan göra det lite rumsrent. Det kommer att bli ett tema i ett kommande inlägg-teman i låttexter.

@Bunkerboa-välkommen:) Det gör jag också:)

Martin sa...

Fick 2CD-Digibook från cdon idag. SÅÅÅÅÅ jävla bra, och jag svär sällan.